Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:

Aktivnosti

Obuka za upravljanje dronom za članove Mense

U kancelariji Mense Srbije u Beogradu održaće se predavanje/obuka za upravljanje dronom 14.01.2018. Detaljnije

Mensa Srbije na multikongresu Serbian Visions

Mensa Srbije se predstavila javnosti u okviru multikongresa Serbian Visions, u nedelju 26.11.2017. od 18 do 20h u hotelu Radisson Blu Old Mil u Beogradu, prezentiranjem zaključaka nedavno održane međunarodne konferencije "Darovitost - prepoznavanje i podrška", kao i predavanjem na temu: BAZIČNA PRIPREMA DAROVITIH OSOBA
Predavač: MR PREDRAG ĐUKIĆ

********************

Mensa Srbije organizovala je prvu međunarodnu konferenciju o darovitosti u Novom Sadu, 29.septembra do 01 oktobra 2017. Detaljnije

******************

Mensa nije statična organizacija koja samo okuplja natprosečno inteligentne osobe. Postoje i aktivnosti (popularno ih nazivamo projekti) koje doprinose popularizaciji Mense i inteligencije uopšte. Aktivnosti Mense su, kao i interesovanja članova, veoma različite.

Cilj ovih Mensinih projekata je da skrene na sebe pažnju javnosti i nadležnih institucija, kao i to da stavi do znanja svima da se na nju, kao pozitivnu pokretačku snagu, može ozbiljno računati. Projekti iza kojih stoji Mensa imaju naučnu težinu i okrenuti su unapređenju kvaliteta života i prosperitetu šire zajednice. Svakim projektom rukovodi neko od članova Mense i oko njega se obično okuplja čitav tim ljudi.

Mensine aktivnosti podrazumevaju i raznovrsna okupljanja, čiji je cilj da omoguće i unaprede kontakte između članova i pruže prijatan ambijent za razmenu ideja, sticanje novih saznanja iz naučnih i drugih oblasti, razvijanje timskog duha kroz sportska takmičenja isl.

Međunarodne aktivnosti koje su na raspolaganju članovima

Rafting na Tari, 21. - 23. jul 2017.

Piknik u Kopru Mense Slovenije, 08. jul 2017.

Letnji kamp Mense Francuske, 08 - 15. jul 2017.

Neke od ranijih aktivnosti

Mensa Srbije na Nedelji svesti o mozgu 2017

Projekcija filma o Mensi Srbije

Obeležavanje jubileja - 70 godina postojanja Mense u svetu, novembar 2016

Program za skupštinski vikend je aktivnost koju najčešće lokalna Mensa (LM) - domaćin skupštinskog zasedanja organizuje radi upoznavanja gostiju sa sadržajima koje može da ponudi grad domaćin te radi međusobnog upoznavanja članova u okviru LM i u okvirima Mense Srbije.

oktobar 2015 IBD (International Board of Directors of Mensa) Novi Sad, Srbija
9. jun 2011. - Festival pameti, Novi sad

Na Magliču dan pred naš veseli spust 2006.

rafting "Tara 2006"

Copyright © 1998-2018. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić