Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:

Aktivnosti

Mensa Srbije na multikongresu Serbian Visions 2018

Mensa Srbije će se predstaviti javnosti u okviru multikongresa Serbian Visions, u nedelju 25.11.2018. od 12 do 14h u hotelu Radisson Collection Old Mil u Beogradu, prezentiranjem zaključaka ovogodišnje konferencije "Darovitost , obrazovanje i razvoj", kao i predavanjem sa diskusijom, na temu: BUDUĆNOST OBRAZOVANJA.
Predavač: MR PREDRAG ĐUKIĆ

Edukacija za EPoC test potencijalne kreativnosti

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na edukaciju EPoC test potencijalne kreativnosti – alat za praktičare u oblasti obrazovanja, koja će se održati 23. i 24. novembra 2018. godine u Novom Sadu!

Takođe Vas pozivamo i na tribinu „Kako podržati kreativnost kroz proces obrazovanja i vaspitanja“ u petak, 23.11.2018. u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

Program edukacije

Prijavni formular za edukaciju i za tribinu

Učešće u takmičarskom show programu na RTS

Mensa Srbije je pozvana da sarađuje na projektu takmičarskog show programa za RTS koji priprema produkcijska kuća Fruit works. Članovi Mense Srbije i svi zainteresovani su pozvani da se do 25.11.2018. prijave na adresu prijave@mensa.rs za učešće u takmičenju. Detaljnije informacije

Sajam poslovnih projekata članova Mense

Mensa Srbije ove godine slavi jubilej, 20 godina kontinuiranog rada. U planu je njegovo svečano obeležavanje u Novom Sadu od 20. do 22. aprila. Centralni deo programa obeležavanja jubileja biće manifestacija koju smo nazvali “Sajam projekata članova Mense”, u nedelju 22. aprila 2018. Radi se o mogućnosti da svi članovi koji vode udruženja, firme, škole, fondacije, ili su osmislili i pokrenuli neki projekat, predstave svoje aktivnosti na ovoj manifestaciji. Namera nam je da se članovi međusobno upoznaju, saznaju šta rade i čime se bave drugi članovi Mense, razmene kontakte i povežu se radi eventualne buduće saradnje na svojim poslovnim projektima.
Više o uslovima i načinu prijve.

Tribina "Daroviti i obrazovanje"

Tribinu su organizovali Udruženje vaspitača Vojvodine, Nacionalni centar za talente i Mensa Srbije, u petak, 09. marta 2018 od 13:00 do 16:00h u Master centru u Novom Sadu. Agendu možete pogledati ovde.

Obuka za upravljanje dronom za članove Mense

U kancelariji Mense Srbije u Beogradu održano je predavanje/obuka za upravljanje dronom 14.01.2018. Detaljnije

Mensa Srbije na multikongresu Serbian Visions

Mensa Srbije se predstavila javnosti u okviru multikongresa Serbian Visions, u nedelju 26.11.2017. od 18 do 20h u hotelu Radisson Blu Old Mil u Beogradu, prezentiranjem zaključaka nedavno održane međunarodne konferencije "Darovitost - prepoznavanje i podrška", kao i predavanjem na temu: BAZIČNA PRIPREMA DAROVITIH OSOBA
Predavač: MR PREDRAG ĐUKIĆ

********************

Mensa Srbije organizovala je prvu međunarodnu konferenciju o darovitosti u Novom Sadu, 29.septembra do 01 oktobra 2017. Detaljnije

******************

Mensa nije statična organizacija koja samo okuplja natprosečno inteligentne osobe. Postoje i aktivnosti (popularno ih nazivamo projekti) koje doprinose popularizaciji Mense i inteligencije uopšte. Aktivnosti Mense su, kao i interesovanja članova, veoma različite.

Cilj ovih Mensinih projekata je da skrene na sebe pažnju javnosti i nadležnih institucija, kao i to da stavi do znanja svima da se na nju, kao pozitivnu pokretačku snagu, može ozbiljno računati. Projekti iza kojih stoji Mensa imaju naučnu težinu i okrenuti su unapređenju kvaliteta života i prosperitetu šire zajednice. Svakim projektom rukovodi neko od članova Mense i oko njega se obično okuplja čitav tim ljudi.

Mensine aktivnosti podrazumevaju i raznovrsna okupljanja, čiji je cilj da omoguće i unaprede kontakte između članova i pruže prijatan ambijent za razmenu ideja, sticanje novih saznanja iz naučnih i drugih oblasti, razvijanje timskog duha kroz sportska takmičenja isl.

Međunarodne aktivnosti koje su na raspolaganju članovima

Rafting na Tari, 21. - 23. jul 2017.

Piknik u Kopru Mense Slovenije, 08. jul 2017.

Letnji kamp Mense Francuske, 08 - 15. jul 2017.

Neke od ranijih aktivnosti

Mensa Srbije na Nedelji svesti o mozgu 2017

Projekcija filma o Mensi Srbije

Obeležavanje jubileja - 70 godina postojanja Mense u svetu, novembar 2016

Program za skupštinski vikend je aktivnost koju najčešće lokalna Mensa (LM) - domaćin skupštinskog zasedanja organizuje radi upoznavanja gostiju sa sadržajima koje može da ponudi grad domaćin te radi međusobnog upoznavanja članova u okviru LM i u okvirima Mense Srbije.

oktobar 2015 IBD (International Board of Directors of Mensa) Novi Sad, Srbija
9. jun 2011. - Festival pameti, Novi sad

Na Magliču dan pred naš veseli spust 2006.

rafting "Tara 2006"

Copyright © 1998-2019. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić