Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:

Aktivnosti

Dan inteligencije 2020

Projekat "Teachers for Gifted"        

U saradnji sa Mensom Švedske, a uz finansijsku podršku programa Erasmus + Evropske Unije, Mensa Srbije je započela realizaciju projekta "Teachers for Gifted". Osnovna ideja projekta je da se informativni seminari o potrebama darovitih, kakve drži Mensa Švedske nastavnicima u svojoj zemlji, prenesu u Srbiju, prilagode lokalnom kontekstu i stave na raspolaganje prosvetnim radnicima širom Srbije na svim nivoima obrazovnog sistema. Detaljnije

Mensa Srbije na multikongresu Serbian Visions

Podsticanje intelektualnih potencijala kod dece i zanimanja budućnosti

Prezentacije će održati naši članovi:

Tanja Olear Gojić, profesor razredne nastave OŠ "Dragan Lukić", pedagoški savetnik, osnivač i koordinator SIGa UčenIQ, Mensa Srbije i

Predrag Đukić, autor programa za razvoj ključnih veština, ekspert Nacionalnog centra za talente, potpredsednik Mense Srbije.

Nakon prezentacija uslediće diskusija.

Dan inteligencije 2019

Testiranje OSI u Beogadu

U subotu 20. aprila 2019. Mensa Srbije je organizovala u Beogradu besplatno testiranje IQ za osobe sa invaliditetom u saradnji sa Udruženjem mladih i studenata s invaliditetom (UMSI), Republičkim udruženjem studenata sa hendikepom (RUSH), Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara Dunav (UPIK Dunav) i Udruženjem distrofičara Beograd. Testiranje je održano u prostorijama UMSI na Voždovcu, Vanđela Tome 5Zbog specifičnosti testova ovo testiranje nije prilagođeno osobama oštećenog vida i onima koji koriste znakovni jezik ali Mensa Srbije radi na prilagođavanjuu procedura testiranja koje će omogućiti testiranje osoba koje koriste znakovni jezik.

Edukacija za EPoC test potencijalne kreativnosti

Mensa Srbije je bila suorganizator edukacije EPoC test potencijalne kreativnosti – alat za praktičare u oblasti obrazovanja, 23. i 24. novembra 2018. godine u Novom Sadu!

Učešće u takmičarskom show programu "Igraj za zavičaj" na RTS

Mensa Srbije je pozvana da sarađuje na projektu takmičarskog show programa "Igraj za zavičaj" za RTS koji priprema produkcijska kuća Fruit works.


EMAG 2018

Mensa Srbije je od 1. do 5. avgusta 2018. bila domaćin European Mensas Annual Gathering EMAG 2018 u Beogradu.

Sajam poslovnih projekata članova Mense

Mensa Srbije je 2018. godine proslavila jubilej, 20 godina kontinuiranog rada manifestacijom “Sajam projekata članova Mense”, u nedelju 22. aprila 2018. Cilj manifestacije je bio da se članovi međusobno upoznaju, saznaju šta rade i čime se bave drugi članovi Mense, razmene kontakte i povežu se radi eventualne buduće saradnje na svojim poslovnim projektima.

Tribina "Daroviti i obrazovanje"

Tribinu su organizovali Udruženje vaspitača Vojvodine, Nacionalni centar za talente i Mensa Srbije, u petak, 09. marta 2018 od 13:00 do 16:00h u Master centru u Novom Sadu. Agendu možete pogledati ovde.

Obuka za upravljanje dronom za članove Mense

U kancelariji Mense Srbije u Beogradu održano je predavanje/obuka za upravljanje dronom 14.01.2018. Detaljnije

Mensa Srbije na multikongresu Serbian Visions

2018

Mensa Srbije će se predstaviti javnosti u okviru multikongresa Serbian Visions, u nedelju 25.11.2018. od 12 do 14h u hotelu Radisson Collection Old Mil u Beogradu, prezentiranjem zaključaka ovogodišnje konferencije "Darovitost , obrazovanje i razvoj", kao i predavanjem sa diskusijom, na temu: BUDUĆNOST OBRAZOVANJA.
Predavač: MR PREDRAG ĐUKIĆ

2017

Mensa Srbije se predstavila javnosti u okviru multikongresa Serbian Visions, u nedelju 26.11.2017. od 18 do 20h u hotelu Radisson Blu Old Mil u Beogradu, prezentiranjem zaključaka nedavno održane međunarodne konferencije "Darovitost - prepoznavanje i podrška", kao i predavanjem na temu: BAZIČNA PRIPREMA DAROVITIH OSOBA
Predavač: MR PREDRAG ĐUKIĆ

*****************

Mensa Srbije organizovala je prvu međunarodnu konferenciju o darovitosti u Novom Sadu, 29.septembra do 01 oktobra 2017. Detaljnije

******************

IBD 2015

Mensa Srbije je od 1. do 5. oktobra 2015. bila domaćin IBD-a (International Board of Directors).

******************

Mensa nije statična organizacija koja samo okuplja natprosečno inteligentne osobe. Postoje i aktivnosti (popularno ih nazivamo projekti) koje doprinose popularizaciji Mense i inteligencije uopšte. Aktivnosti Mense su, kao i interesovanja članova, veoma različite.

Cilj ovih Mensinih projekata je da skrene na sebe pažnju javnosti i nadležnih institucija, kao i to da stavi do znanja svima da se na nju, kao pozitivnu pokretačku snagu, može ozbiljno računati. Projekti iza kojih stoji Mensa imaju naučnu težinu i okrenuti su unapređenju kvaliteta života i prosperitetu šire zajednice. Svakim projektom rukovodi neko od članova Mense i oko njega se obično okuplja čitav tim ljudi.

Mensine aktivnosti podrazumevaju i raznovrsna okupljanja, čiji je cilj da omoguće i unaprede kontakte između članova i pruže prijatan ambijent za razmenu ideja, sticanje novih saznanja iz naučnih i drugih oblasti, razvijanje timskog duha kroz sportska takmičenja isl.

Međunarodne aktivnosti koje su na raspolaganju članovima

Rafting na Tari, 21. - 23. jul 2017.

Piknik u Kopru Mense Slovenije, 08. jul 2017.

Letnji kamp Mense Francuske, 08 - 15. jul 2017.

Neke od ranijih aktivnosti

Mensa Srbije na Nedelji svesti o mozgu 2017

Projekcija filma o Mensi Srbije

Obeležavanje jubileja - 70 godina postojanja Mense u svetu, novembar 2016

Program za skupštinski vikend je aktivnost koju najčešće lokalna Mensa (LM) - domaćin skupštinskog zasedanja organizuje radi upoznavanja gostiju sa sadržajima koje može da ponudi grad domaćin te radi međusobnog upoznavanja članova u okviru LM i u okvirima Mense Srbije.

oktobar 2015 IBD (International Board of Directors of Mensa) Novi Sad, Srbija
9. jun 2011. - Festival pameti, Novi sad

Na Magliču dan pred naš veseli spust 2006.

rafting "Tara 2006"

Copyright © 1998-2020. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić