Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

O Mensi

Mensa je latinska reč za "sto". Naziv udruženja je odabran sa aluzijom na okrugli sto koji simboliše ravnopravnost svih članova, kao osnovni princip organizacije. Jedini uslov za prijem je ostvaren takav rezultat na testu inteligencije, koji vas svrstava u gornjih 2% ukupne populacije, a koji izražen u koeficijentu inteligencije (IQ) iznosi 130 ili više po Vekslerovoj, 133 ili više po Bine-Simonovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

Mensa je samo ime za naše udruženje, a nikako predstavnik nekakvog kolektivnog stanovišta: ideološkog, političkog, filozofskog ili religijskog. Članovi deluju po svojim životnim opredeljenjima, a udruženje je samo prilika više da se sretnu i komuniciraju. Mensa je pre svega društvo prijatelja - skup ljudi različitog porekla, sklonosti, starosti, sa različitim poljima interesovanja. Mensa pruža priliku da se osobe visokog koeficijenta inteligencije nađu, razgovaraju, razmene misli i iskustva i naravno zabave.

Članstvo u Mensi je dobrovoljno. Svima koji su stekli pravo na prijem upućuje se poziv da postanu članovi udruženja. Prihvatanjem Članstva prihvatate i statut udruženja. U statutu sem formalnih članova vezanih za organizaciona pitanja stoji samo jedan član koji vas obavezuje: svoje stavove ne smete pripisivati Mensi kao stavove udruženja. Ipak pri iznošenju svojih stavova smete da napomenete da ste član Mense.

Prednosti članstva u Mensi

Mensa kao mreža, pored brojnih mogućnosti za upoznavanje sa članovima Mense Srbije i ostalih Mensi i uspostavljanje prijateljstava, otvara mogućnost povezivanja i na poslovnom nivou. Kompanije naših članova i prijatelja omogućavaju specijalne povoljnosti članovima Mense Srbije. Više o specijalnim popustima za članove Mense Srbije.

Istorijski razvoj Mense Srbije

Najčešća pitanja o Mensi

Najčešće pitanje je: koje su aktivnosti Mense?
Najjednostavniji odgovor je: sve one aktivnosti koje interesuju njene članove.

Za odgovore na najčešće postavljana pitanja kliknite ovde

Tokom poslednjih nekoliko godina, brojni mediji su objavljivali tekstove o Mensi.

O Mensi u drugim zemljama možete se obavestiti prateći linkove sa naredne strane.

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić