Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:

O Mensi

Mensa je latinska reč za "okrugli sto". Naziv udruženja je odabran u skladu sa njegovim principom da su svi članovi udruženja potpuno ravnopravni. Jedini uslov za prijem je ostvaren takav rezultat na testu inteligencije, koji vas svrstava u gornjih 2% ukupne populacije, a koji izražen u koeficijentu inteligencije (IQ) iznosi 131 ili više po Vekslerovoj, 133 ili više po Bine-Simonovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

Mensa je samo ime za naše udruženje, a nikako predstavnik nekakvog kolektivnog stanovišta: ideološkog, političkog, filozofskog ili religijskog. Članovi deluju po svojim životnim opredeljenjima, a udruženje je samo prilika više da se sretnu i komuniciraju. Mensa je pre svega društvo prijatelja - skup ljudi različitog porekla, sklonosti, starosti, sa različitim poljima interesovanja. Mensa pruža priliku da se osobe visokog koeficijenta inteligencije nađu, razgovaraju, razmene misli i iskustva i naravno zabave.

Članstvo u Mensi je dobrovoljno. Svima koji su stekli pravo na prijem upućuje se poziv da postanu članovi udruženja. Prihvatanjem Članstva prihvatate i statut udruženja. U statutu sem formalnih članova vezanih za organizaciona pitanja stoji samo jedan član koji vas obavezuje: svoje stavove ne smete pripisivati Mensi kao stavove udruženja. Ipak pri iznošenju svojih stavova smete da napomenete da ste član Mense.

Prednosti članstva u Mensi

Mensa kao mreža, pored brojnih mogućnosti za upoznavanje sa članovima Mense Srbije i ostalih Mensi i uspostavljanje prijateljstava, otvara mogućnost povezivanja i na poslovnom nivou. Kompanije naših članova i prijatelja omogućavaju specijalne povoljnosti članovima Mense Srbije. Više o specijalnim popustima za članove Mense Srbije.

Istorijski razvoj Mense Srbije

Najčešća pitanja o Mensi

Najčešće pitanje je: koje su aktivnosti Mense?
Najjednostavniji odgovor je: sve one aktivnosti koje interesuju njene članove.

Za odgovore na najčešće postavljana pitanja kliknite ovde

Tokom poslednjih nekoliko godina, brojni mediji su objavljivali tekstove o Mensi.

Copyright © 1998-2020. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić