Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Program obeležavanja jubileja - 70 godina Mense

 

Subota 05.11.2016.

Kada: 11h do 12h

Gde:  Beograd, OŠ Sveti Sava, svečana sala, Avalska 8 (ulaz kroz dvorište)

Šta: Demonstraciona radionica NTC sistema učenja

Kome je namenjena: deci od 6 do 12 godina

Prijavite se, broj mesta je ograničen. Prijavna forma

 

Kada: 18h do 19:30h

Gde: Dečiji kulturni centar Beograd, Takovska 8, velika sala

Šta: Predavanje: Reproduktivno učenje za mozak ne postoji

-       Tajna dve minute, Dr Ranko Rajović

O predavaču: Ranko Rajović, specijalista interne medicine, oblast neuroendokrinologija. Autor je NTC programa učenja koji se sprovodi u 17 država Evrope, a u 7 je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja. Osnivač je Mense u 5 država, a od 2002. godine je i član komiteta međunarodne Mense za darovitu decu (predsednik 2010 - 2012). Saradnik je UNICEF-a. U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF - Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu. Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji. Učestvovao je u TEMPUS projektu (Velika Britanija - Slovenija). Do sada su sprovedena dva EU projekta (IPA CBC) zasnovana na NTC programu (Hrvatska – Crna Gora i Srbija - Rumunija).

Kome je namenjeno: roditeljima, vaspitačima, učiteljima, onima koji planiraju potomstvo i svima koji se bave decom i obrazovanjem

Prijavite se, broj mesta je ograničen. Prijavna forma

 

Nedelja, 06.11.2016.

Gde: Ceo program u nedelju se odvija u Beogradu, na Ušću, brod levo od splava Vizantija, nedaleko od Muzeja savremene umetnosti

 

Kada: 11h - 12:30h

Šta: Prezentacija - Hobotnica, srpski mnemonički sistem, Boris Projović

O predavanju: Mozak,da li smo svesni svih potencijala našeg mozga? Čarobna reč u procesu pamćenja "Oživljavanje". Kreativnost i pamćenje. Bitni principi u mnemonici, odnosno procesu vrhunskog pamćenja . Sinestezija i pamćenje. Šta je to Hobotnica? Pitanja.

O predavaču: Boris Projović autor sistema za pamćenje i učenje Hobotnica. Osnivač i instruktor u školi pamćenja i učenja "Hobotnica". Član Mense Srbije.

Kome je namenjeno: onima koji bi želeli da nauče bolje da koriste svoje potencijale

Prijavite se, broj mesta je ograničen. Prijavna forma

 

 

Kada: 13h - 14:00h

Šta: Prezentacija - Vučilo, Milan Petrović

O predavanju:  Vučilo je moderna aplikacija za učenje i vežbu pravopisa srpskog jezika. Motiviše igrača putem gejmifikacionih modela igre, a preko 2000 kontekstualizovanih zadataka pokriva sve oblasti pravopisa. Namenjen je učenicima od 12 do 19, ali ga rado igraju i stariji. Uz to što je igra, Vučilo je i malo istraživanje norme jezika i jedno od najinovativnijih nastavnih sredstava kod nas.

O predavaču:  Milan Petrović je profesor  srpskog jezika i književnosti u gimnaziji "Svetozar Marković" u Nišu. Sa svojim timom vodi organizaciju "Nauči me" koja se bavi modernim obrazovanjem i uvođenjem inovacija. Prati svetske trendove u oblasti školstva i primenjuje ih u svakodnevnom radu. Mašta o tome da ima privatnu, alternativnu školu za nadarene učenike. Član je Mense Srbije

Kome je namenjeno: onima koji žele da, kroz igru, lakše savladaju pravopis srpskog jezika

Prijavite se, broj mesta je ograničen. Prijavna forma

 

 

Kada: 16h - 17:30h

Šta: Predavanje-prezentacija - KREATIVNO PISANjE - IDEJA i INSPIRACIJA, Tadija Miletić

O predavanju: Volite da pišete? Želite da saznate kako lako i brzo osmisliti bilo kakav tekst? Pišete blog, pesme, ili reklamne tekstove? Imate problema sa inspiracijom? Ne znate kada je delo dobro a kada nije? Teško vam je da svoje misli predočite u reči? Teško vam je da razumete šta je autor hteo da kaže?

Hajde da istražimo šta je u svojoj suštini dobro i kreativno pisanje i da zajedno otkrijemo način kako svako od nas može da napreduje, piše i uživa u tome što radi! Bazirano na popularnim primerima iz književnosti, muzike i filmova, učesnici radionice će saznati kako se kreira delo od nule do završne verzije.

O predavaču:  Nakon petnaest godina muzičkog obrazovanja u Muzičkoj školi "Stanković", diplomirao dramaturgiju u klasi Siniše Kovačevića. Radi u Operi i teatru Madlenianum od 2007. Godine kao reditelj, asistent režije i dramaturg. U decembru 2011. godine, zajedno sa dvadesetak uspešnih mladih umetnika osniva organizaciju "Kulturni Element", sa kojom je do sada imao brojne kulturne i humanitarne aktivnosti. U Madlenianumu je tokom prvih nekoliko godina imao niz pevačkih uloga u operama i mjuziklima. Bio je predsednik žirija pri nekoliko književnih manifestacija i pozorišnih festivala. Od 2015. godine radi kao urednik pri Festivalu monodrame i pantomime kao i za Novi Tvrđava teatar. Stručno se usavršavao u Monaku, u Operi Monte Karlo. Član je Mense, gde je od 2014. godine glavni i odgovorni urednik časopisa „MozaIQ“.

Kome je namenjeno: onima koji vole da pišu, a žele da unaprede svoje pisano izražavanje

Prijavite se, broj mesta je ograničen. Prijavna forma

 

Kada: 18h - 19:30h

Šta: Prezentacija - KAKO DONOSITI DOBRE ODLUKE, ntc:m, sistem za unapređenje ključnih umnih veština, Predrag Đukić

O predavanju: Predavanje predstavlja put ka spoznaji na koji način donosimo odluke. Ono sadrži jednostavne smernice kako da odluke donosite brzo i kvalitetno, te iste lako revidirate ako se za tim ukaže potreba.

O predavaču: Predrag Đukić je diplomirao mašinstvo na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a potom i magistrirao menadžment na istom. Od 2001. godine na rukovodećim pozicijama u kompanijama različitih tipova i veličina. U svojoj karijeri, vodio je brojne projekte i timove. Od 2009. sprovodi interaktivne obuke menadžera. Višegodišnji član izvršnog odbora Mense Srbije, a od 2013. godine član predsedništva Mense Srbije, osnivač je i koordinator specijalne grupe za razvoj funkcionalnog mišljenja Mense Srbije, Leadership Exchange ambasador svetske Mense itd.

Autor je ntc:m programa za razvoj veština menadžera koji se zasniva na dva segmenta: usvajanju efikasnih misaonih tehnika i razvoju umnih sposobnosti koje su potrebne za njihovo umešno praktikovanje. Program je oslonjen na savremena naučna saznanja o radu mozga i uvodi brojne novine u odnosu na akademski način rada. Svi treninzi su interaktivni i dobrim delom predstavljaju put ka spoznaji kroz igre i rešavanje praktičnih problemskih situacija.

Kome je namenjeno: Namenjeno je osobama koje donose odluke u svoje ime, u ime svojih porodica, i organizacija u kojima rade. Onima koji žele da unaprede svoja poslovna i životna postignuća. 

Prijavite se, broj mesta je ograničen. Prijavna forma

 

Prateća manifestacija tokom najavljenih predavanja i prezentacija u nedelju 06.11.2016.: Izložba fotografija članova Mense okupljenih u Foto SIG-u.

 

Organizacioni tim možete kontaktirati na: prijave@mensa.rs

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić