Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Beer fest 2005

Već posle prošlogodišnjeg Bg okupljanja u vreme Beer festa, u naše dugoročne planove se uselila ideja o ponavljanju ove akcije, sa neizbežnom težnjom da to postane – još jedno Mensino tradicionalno okupljanje. Kako se već neko vreme na našim listama pisalo o poseti dvorovima Karađorđevića i beogradskim lagumima, lako je bilo osmisliti turistički program. Dodali smo i razgledanje najužeg centra grada uz visoko specijalizovanog vodiča, zbog naših gostiju iz drugih gradova i Slovenije, koji su već unapred najavili svoj dolazak. Da bi ispoštovali i potrebu za nekim naučnim sadržajem, setile smo se nekih reakcija na školu 3D dizajna i animacije Chiron, sa kojom smo već prethodno imale kontakte: odlučili smo da ih zamolimo za prezentaciju njihovih programa školovanja. A tu je bila i naša omiljena Ada, sa čijom upravom smo se vrlo lako dogovorili za saradnju – te je sportsko-rekreativno-zabavno-gurmanski dan, zauzeo svoje obavezno mesto i u našoj ponudi. Za početak trodnevnog druženja, odlučili smo da otvorimo izložbu našeg foto kupa.  

Kako smo se već predstavili publici na Exitu svojim štandom i nagradnom igrom, poželeli smo da sličnu akciju ponovimo u Beogradu na Beer Festu. Malo je bilo polemike oko opravdanosti takve akcije, ali smo na kraju dobili odobrenje, a organizatori Beer Festa se pokazali spremni za saradnju.  

Za izložbu pobedničkih fotografija 2. Mensa SCG foto kupa odabrali smo galeriju USUFa. Beogradska tvrđava nam je, uz veliku ljubaznost, ustupila prostor Barutane bez naknade tokom celog trajanja Beer festa, za izlaganje većeg broja radova naših članova, čiji je hobi fotografija. 

Nekoliko ljudi je učestvovalo u obimnim pripremama za ovo okupljanje, uložen je izuzetan napor i energija da sve bude pripremljeno na vreme. Epilog je:Štand na Beer Festu je radio od srede do subote, podeljeno je 10.000 flajera, dobijeno je nekoliko stotina kreativnih odgovora. Izložba u Barutani je trajala od srede do nedelje, i poseta je bila ogromna, daleko veća nego što smo se nadali. Posetioci su rado popričali sa nama, pitali za autore, tražili i da kupe poneku fotografiju. Mnogi naši nekadašnji članovi su svraćali, i bili obradovani činjenicom da je naša organizacija onako živa, kako smo im ispričali. Otvaranje izložbe u Galeriji USUF bilo je odlično posećeno, a i medijski propraćeno, te su osvanuli članci u nekoliko dnevnih novina, a najavljeni su i prilozi u magazinima. 

Organizatori su bili prezadovoljni ishodom ovog okupljanja. Uz preko 100 učesnika, koji su stigli iz cele Srbije, od Subotice do Niša, i goste iz Slovenije, mislim da se možemo pohvaliti da smo svoj grad lepo prezentovali članovima Mense, da smo privukli pažnju javnosti na naše aktivnosti i da smo uspostavili saradnju sa nekoliko značajnih gradskih ustanova. 

Želja nam je da se zahvalimo svima koji su svoje vreme, energiju i entuzijazam nesebično uložili u ovaj događaj, a posebnu zahvalnost dugujemo ustanovama koje su nam pomogle da ova manifestacija bude uspešna:

JP Beogradska tvrđava

Beogradska kulturna mreža - organizatori Beer festa

Uprava Ade Ciganlije

Chiron

Organizacioni tim okupljanja Mense SCG u Beogradu u vreme Beer festa

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić