Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:

Nedelja svesti o mozgu

11. - 17. marta 2019. godine

Besplatne radionice Mensa deci u Svetskoj nedelji svesti o mozgu 2019

BEOGRAD:

- četvrtak 14. mart 2019. god od 17:30 do 19:00 časova u prostorijama Mense Srbije u Domu omladine, Makedonska 22, treći sprat, Beograd

Klikeranje - igramo se pametnim igračkama i razvijamo mozak

za decu od 7 do 10 godina

realizuje UčenIQ  i KlIQer shop

ZBOG OGRANIČENOG BROJA MESTA PRIJAVE SU OBAVEZNE putem prijavne forme

Deca ćer na radionici imati prilike da isprobaju igre "pametnim igračkama". Posebna pažnja će biti posvećena igri "Jezička slagalica" čiji autor će i voditi radionicu.

Desetinama istraživanja u poslednjih dvadeset godina naučno je potvrđeno da igre koje podstiču moždanu aktivnost, povećanje pažnje i koncentracije te zahtevaju rešavanje problema, mogu povećati stepen inteligencije za 7 - 15 procenata. Pored toga "pametne igračke" podstiču razvoj motorike, kreativnosti, logičkih i kognitivnih sposobnosti kod dece i odraslih. Određene društvene igre podstiču socijalnu interakciju, sposobnost strateškog planiranja, povećavaju koeficijent inteligencije, razvijaju verbalnu i neverbalnu komunikaciju i emocionalnu inteligenciju.

Autori i realizator radionice :

Klea Kolarić, vlasnica KlIQer shop prodavnice pametnih igračaka i autor igre Jezička slagalica

Tanja Olear Gojić i Mirjana Tišma, članovi SIGa UčenIQ

 

- petak 15. mart  2019. godine od 17:30 do 19 časova u  prostorijama Mense Srbije u Domu omladine, Makedonska 22 treći sprat, Beograd

Razmrdajmo vijuge - Kreativna matematika 

za decu od 7 do 10 godina

relizuje UčenIQ  i Kreativni učitelji 

ZBOG OGRANIČENOG BROJA MESTA PRIJAVE SU OBAVEZNE putem prijavne forme

Deca ćer na radionici imati prilike da isprobaju igre kartama Kreativna matematika koje su proglašene za igračku 2018. godine. Karte su specifične što u špilu imaju brojeve prve stotine , a u igrama ovim kartama možete koristiti sve računske operacije. Karte su prihvaćene i kao nastavno sredstvo, a takođe kao pametna igračka dobile su I podršku Mense srbije.

Autor i realizator radionice.

Momčilo Stepanović, profesor razredne nastave, samostalni pedagoški savetnik, osnivač i predsednik UO udruženja Kreativni učitelji, suosnivač SIG-a za razvoj učenja i pamćenja pri Mensi Srbije, autor i realizator programa "Kreativna školica uspeha" i autor karti Kreativna matematika.

 

NIŠ:

"Razmrdajmo vijuge" u petak 15. marta 2019. u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu,

Od 18-19 časova radionica Razmrdajmo vijuge - upoznaj mozak, za učenike od 1. do 4. razreda. Na interaktivan način, kroz igru, deca se upoznaju sa zanimljivostima o mozgu i načinom kako da poboljšaju njegov rad.

Od 19-20 časova inkluzivna radionica Razmrdajmo vijuge - igrajmo se, za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Deca će se oprobati u različitim igrama za razvoj kreativnosti i  intelektualnih potencijala.

Autori i realizatori radionica su članovi Mense i njenog SIGa UčenIQ za rad sa decom, Tanja Olear Gojić i Mirjana Tišma profesori razredne nastave u OŠ "Dragan Lukić" u Beogradu, Dijana Jovanović, profesor razredne nastave u OŠ "Кralj Petar I" u Nišu i MA Nataša Кovačević, master defektolog u ŠOSO "Carica Jelena", predsednik Centra za edukaciju i socijalno uključivanje "Starija sestra".

Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je putem prijavne forme rezervisati mesto za svako dete.

 

NOVI SAD:

u subota 16. marta 2019. u prostorijama Mense Srbije, Bulevar oslobođenja 22, Novi Sad.

16.30-18.00 „Pametno čitanje” u saradnji sa udruženjem Oblutak iz Novog Sada radionicu 

za decu od 4 do 9 godina

Interaktivno čitanje i kreativan rad kroz razvojno-kreativnu radionicu. Ozbiljno se igramo uz Oblutak.

Autor i realizator: Dunja Šašić, predsednica udruženja „Oblutak” iz Novog Sada. Autorka i voditeljka razvojno-kreativnih radionica za decu Oblutak i realizatorka pripremnog programa za predškolce Kreativna školica uspeha. Orijentisana ka ranom razvoju dece i podsticanju njihovih potencijala, darovitosti, kreativnosti, znanja i veština. Kao članica Mense Srbije realizovala projekte za decu uz interaktivno čitanje i kreativan rad „Knjiga – najbolji prijatelj inteligencije” i „Pametno čitanje”. Članica Mensinog organizacionog tima međunarodnih stručnih konferencija o darovitosti. Koordinatorka Tima za kreiranje aktivnosti u obrazovnom procesu za predškolski uzrast u okviru EPoK tima Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je putem prijavne forme rezervisati mesto za svako dete. 

18.00 -19.30 „Da li glumiš ili znaš Engleski?” u saradnji sa Crown Education iz Novog Sada

radionicu za decu od 10 do 13 god. 

Radionica „Da li glumiš ili znaš engleski?“ je osmišljena tako da omogući deci uzrasta od 10 do 13 godina da kroz različite tehnike učenja engleskog jezika aktiviraju nekoliko različitih centara u mozgu, čineći time proces učenja ne samo neobičnim i zabavnim već i uspešnim.

Jezik je sredstvo komunikacije i kao takav nam treba upravo za – komunikaciju. On ima svoju kompleksnu strukturu, raznolika pravila, bezbroj izuzetaka i mnoštvo reči kojima nas bombarduju na klasičnim časovima engleskog jezika, ali njegovo usvajanje ne mora biti analitičko, ogoljeno i laboratorijski.

Mi ćemo ga izmestiti iz klupe, dati mu pokret i pretvoriti u zabavnu igru. Malo ćemo i otežati igru, za one koji vole izazove.

Autori i realizatori radionica su članica Mense Jelena Umićević Bogunović, sertifikovani NTC predavač i predavač engleskog jezika sa  17 godina iskustva u radu sa decom svih uzrasta, i Tatjana Jurišić, profesor engleskog jezika sa 14 godina iskustva, sertifikovani trener nastavnika engleskog jezika, kao i autor radionice „Pozorište senki u nastavi engleskog jezika“. Oba predavača rade u Crown Education školi u Novom Sadu  od osnivanja 2016. godine.

Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je putem prijavne forme rezervisati mesto za svako dete. 

 


 

Datumi Nedelje svesti o mozgu u narednim godinama

16. - 22. marta 2020. godine


 

 

12.-18. marta 2018. godine

 

Baneri su linkovi do strana na kojima možete saznati o aktivnostima koje su prethodnih godina realizovane u Beogradu u okviru Nedelje svesti o mozgu:

 

 

 

Copyright © 1998-2019. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić