Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Lokalna Mensa Kraljeva

Funkcija Lokalnog koordinatora za Kraljevu je trenutno upražnjena.

Uskoro više informacija.


Prethodne aktivnosti 

Testiranje IQ u Kraljevu

Testiranju mogu pristupiti osobe koje su navršile 17 godina, pod uslovom da nisu rešavale test Mense u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno tri pokušaja. Obavezno poneti sa sobom lični dokument za identifikaciju, koji sadrži JMBG (lična karta, zdravstvena knjižica, INDEX, pasoš...)

Veče društvenih igara

Mensa Kraljeva i kompanija Jamax M organizuju humanitarno Veče društvenih igara u KC Evergreen (adresa Cara Dušana 4G) u subotu, 24. 10. 2015. u terminu od 16 do 18h radi kupovine edukativnog materijala za decu sa smetnjama u razvoju koja pohađaju školu Ivo Lola Ribar u Kraljevu. Detalje o događaju možete pogledati na sledećem linku https://www.facebook.com/events/417062591823193/ .

Dođite da se igramo Pino igračkama i malo razmrdamo moždane vijuge!

Interaktivne radionice o umetnosti od papira

Dana 17. 07. u 16h počinje prva u nizu interaktivnih radionica o umetnosti od papira. Lokalna Mensa Kraljeva će organizovati šest radionica u roku od šest nedelja u KC Evergreen (ulica Cara Dušana 4G), gde će polaznici naučiti osnove origami-ja. papercraft-a i quilling-a. Učešće po času će biti 50 dinara (da bi se pokrili troškovi potrebnog materijala). Ideja je da nakon šest nedelja napravimo humanitarnu izložbu radova, a sav prihod od izložbe će ići za pomoć žrtvama poplava. Svi ljudi dobre volje, svih uzrasta, su dobrodošli! Povedite mame, tate, bake, deke, decu, braću, sestre, da se družimo zajedno. Dodjite da nešto naučimo i pomognemo ugroženima!

Dani Mense u Kraljevu

Veseli spust 2015

Veseli spust 2014

Ekstremni vikend u Kraljevu 2013

Humanitarne aktivnosti

Akcija doniranja edukativnih igrački SOŠ Ivo Lola Ribar

Akcija prikupljanja knjiga za kraljevačke škole 2014

Nakon vrednog rada, zalaganja naših članova i nesebičnog doniranja prikupili smo ogromnu količinu knjiga, kojoj se, iskreno, nismo ni nadali. Tome je, pored članova i njihovih prijatelja, doprinela i Narodna biblioteka Srbije, sa kojom smo uspostavili saradnju, koja je donirala veliku količinu knjiga. Ukupno, bilo je preko 35 paketa knjiga! Malo smo imali problema oko transporta tolikih paketa, ali su nam u pomoć pritekla preduzeća Autotransport i Maxibus iz Kraljeva. Da ne bude da samo pišemo, bolje ilustruju kako je sve prošlo. Na slikama možete videti kakvo je stanje bilo u bibliotekama i koliko im je ovo bilo potrebno.

 

Srednja škola "14. oktobar"  Osnovna škola "IV kraljevački bataljon" 

Osnovna škola "Sveti Sava" Osnovna škola "Sveti Sava"

Osnovna škola "Sveti Sava" Osnovna škola "Djura Jakšić" 

 

Osnovna škola "Braća Vilotijević" Osnovna škola "Braća Vilotijević"

O našoj akciji je snimljena i emisija Lufting koja prati gradska dešavanja, a prikazuje se na lokalnoj televiziji.

Nadamo se da će ova akcija podstaknuti i druge da doniraju i pomažu u skladu sa svojim mogućnostima.

 

Copyright © 1998-2023. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić