Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Donacija knjiga kraljevačkim školama

Nakon vrednog rada, zalaganja naših članova i nesebičnog davanja knjiga prikupili smo ogromnu količinu knjiga, kojoj se, iskreno, nismo ni nadali. Tome je, pored članova i njihovih prijatelja, doprinela i Narodna biblioteka Srbije, sa kojom smo uspostavili saradnju, koja je donirala veliku količinu knjiga. Ukupno, bilo je preko 35 paketa knjiga! Malo smo imali problema oko transporta tolikih paketa, ali su nam u pomoć pritekla preduzeća Autotransport i Maxibus iz Kraljeva. Da ne bude da samo pišemo, slike će Vam same ispričati priču. Na njima možete videti kakvo je stanje bilo u bibliotekama i koliko im je ovo bilo potrebno, ali i naše vredne članove.

 

Srednja škola "14. oktobar"

Srednja škola "14. oktobar" Srednja škola "14. oktobar"

Srednja škola "14. oktobar" Osnovna škola "IV kraljevački bataljon"

Romsko obdanište

Osnovna škola "Sveti Sava"

Osnovna škola "Sveti Sava"

Osnovna škola "Sveti Sava"

Osnovna škola "Sveti Sava"

Osnovna škola "Djura Jakšić"

Osnovna škola "Djura Jakšić"

Osnovna škola "Živan Maričić"

Osnovna škola "Braća Vilotijević"

Osnovna škola "Braća Vilotijević"

Osnovna škola "Braća Vilotijević"O našoj akciji je snimljena i emisija Lufting koja prati gradska dešavanja, a prikazuje se na lokalnoj televiziji.

Nadamo se da će ova akcija podstaknuti i druge da doniraju i pomažu u skladu sa svojim mogućnostima.

Akcija prikupljanja knjiga

Pozdrav svima,

Prva akcija nedavno obnovljene lokalne Mense Kraljevo će biti prikupljanje knjiga za školsku biblioteku Mašinsko-tehničke škole, osnovne škole u Kraljevu i za romski vrtić u Kraljevu. Pozivamo vas da se priključite ovoj akciji.

Svesni smo da su knjige blago koje se čuva u ličnim bibliotekama, ali se uzdamo i u to da ima humanih ljudi koji znaju da su deca naše najveće blago, i da mogu da se razvijaju samo ako imaju sredstava za to. A složićete se da su knjige najbolje sredstvo. Ako većina nas donira bar po jednu knjigu, akcija će biti i više nego uspešna.

Knjige možete ostavljati u prostorijama Mense Beograda (Dom omladine Beograda, Makedonska 22, 3. sprat) četvrtkom od 19 do 21h i subotom od 18h, a u kancelariji Mense u Novom Sadu (Bulevar oslobođenja 22) se mogu ostaviti u vreme redovnih dežurstava sredom i subotom od 19 do 21h. Članovi iz drugih gradova koji su zainteresovani, mogu da se jave radi dogovora oko preuzimanja njihove donacije.

Akcija prikupljanja knjiga će trajati do 20. januara, tako da možemo da ih uručimo školama na proslavi povodom školske slave Svetog Save.

Knjige naročito potrebne škoskoj biblioteci:
Ćosić (Koreni, Vreme smrti), Dostojevski (Zločin i kazna), Tolstoj (Ana Karenjina), Stanković (Nečista krv), Ep o Gilgamešu, Ilijada, Odiseja, Sofokle (Antigona), Šekspir (Romeo i Julija, Hamlet), Kiš (Rani jadi, Enciklopedija mrtvih), Kami (Stranac), Hemingvej (Starac i more), Kafka (Proces), Vujaklija - Rečnici - Klajn, englesko-srpski, srpsko-engleski, nemačko-srpski, srpsko-nemački, pravopis srpskog jezika.

Posebno bih zamolila da, ako neko može, donira neku knjigu iz oblasti filozofije (Aristotel, Platon), što je specijalna molba naše kontakt osobe za ovu akciju i za medije, profesorke filozofije u Mašinsko tehničkoj školi.

Što se tiče vrtića, potrebne su knjige i slikovnice primerene predškolskom uzrastu.
Za osnovne škole kritično stanje je sa školskom lektirom.

Nadam se da ćete i kroz ovu akciju pokazati humanost i doprineti mentalnom razgibavanju naše omladine.

Koordinatorka akcije, Tamara Jevtovic

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić