Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec
Насловна  Одржана предавања Историјат ЕДИТ СИГ

logo EDIT SIG-a

Tako je počelo

Te dvehiljade treće godine, hladne martovske noći, praćeni vetrom panonske košave, uz po koju pahulju, okupila se grupa entuzijasta naspram skuta stare Petrovaradinske tvrđave.

-Vreme je !
-Jesu li svi stigli ?
-Željko će kasniti. On uvek tako. Ako se dogovorimo u sedam, doći će u osam...
- ...
- Da počnemo ?
- Hajde !

Plave korice MS brošure, crnu senku belih listova sadržaja, prenose na sto. Prva rečenica, prevod, komentar. Drugi komentar. Opis. Komentar. Počelo je...

Iz dana u dan, ispočetka gotovo svakodnevno, koju nedelju kasnije utorkom u 19h, članovi SIGa EDIT, uz komentare, tumačenja i prevode, sticali i razmenjivali su nova saznanja opštih principa rada računarskih mreža. Početkom avgusta termin za okupljanje članova je pomeren za sredu i subotu u 17h, čime smo ujedno i rešili problem redovnosti i blagovremenosti otključavanja prostorija za ostale članove. :)

Pored sve maštovitosti i izuzetno razvijenog smisla prisutnih članova za imaginaciju javio se realan problem nedostatka tehničkih sredstava, računara, fizičkih uređaja i prostora za implementaciju stečenih znanja, te se rodila (genijalna) ideja o pronalaženju adekvatnijeg prostora za uspešnije sprovođenje aktivnosti. Ideja je bila uspostavljanje saradnje sa JP "Informatika" iz Novog Sada, te uz odobrenje Predsedništva i svesrdnu pomoc Sonje Apić (hvala joj) saradnja je u formalnom smislu uspostavljena.

Danilo Nikolić

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić