Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Prijava za viber grupu FOTO SIG-a

Ukoliko želite da budete informisani o dešavanjima u Foto SIG-u, možete se prijaviti za viber zajednicu/grupu Foto SIG-a preko linka ispod. Da biste dobili pristup prijavnoj formi potrebno je da se ulogujete na sajt.

Jula 2003. osnovan je "SIG za kulturu fotografije", ili skraćeno "FOTO SIG". Nastao je sa ciljem da isprati i okom objektiva zabeleži sve važnije Mensine aktivnosti, da članovima Mense omogući da prezentuju svoje umetničke fotografije na domaćim i međunarodnim konkursima (FIAP), i da približi fotografiju onima koji bi tek da je otkriju.

Cilj i glavni zadatak FOTO SIG-a je da pokuša da podigne nivo kvaliteta i prezentacije fotografija koje se publikuju na sajtu ili biltenu.

Naše aktivnosti se baziraju na fotografisanju svega što bi članovima Mense (i drugima) moglo biti zanimljivo, i prezentovanju istog. "FOTO SIG" je već počeo rad na prikupljanju fotografija za prvu grupnu izložbu autora - članova Mense. Neka ovo bude i poziv svima koji već imaju nekakvog iskustva u pravljenju umetničkih fotografija, da se obrate koordinatoru radi dogovora.

FOTO SIG je nastao kao želja nekolicine članova, koji su već "zaraženi virusom fotografije", da svoj hobi pokušaju podići na viši nivo. Pojava digitalne fotografije kao dominatne u publikacijama, takođe je doprinela potrebi da se članovi međusobno povežu i konsultuju, radi lakšeg i bržeg prihvatanja novina u ovoj oblasti. U osnivanju SIG-a su učestvovali Uros Petrovic, Ranko Rajović, Dragan Lukić, Igor Stefanović i Zoran Abadić.

Koordinator Marinković Vlada

Mensa foto kup 2023 - Rezultati

 

Mensa foto kup 2023

Uslovi XX konkursa Mensa Photo Cup 2023:

1. Organizator Konkursa je FOTO SIG Mense Srbije, pod pokroviteljstvom Mense Srbije. 

2. TEMA: „Glasno“ („Loud“)

3. Učešće na konkursu je bez participacije i sa uslovom da je autor član Mense Srbije, sa plaćenom članarinom za 2023. godinu. 

4. Dimenzije i format: Fotografije slati u JPG formatu, dimenzija do 1MB. 

5. Obavezno je navođenje naziva fotografije, a u prilogu pri slanju i ime i prezime autora, kao i broj članske karte Mense Srbije. 

6. Autori dostavljaju radove elektronskom poštom na adresu: photocup@mensa.rs do 15.08.2023.godine.    

7. Autori mogu učestvovati sa najviše tri fotografije.

8. Nagrađeni radovi ostaju u fondu Mense, za izložbe, objavljivanje na sajtu, u biltenu, časopisima sa kojima Mensa sarađuje i sl. 

9. Radovi će biti odabrani od strane tročlanog žirija, čiji će sastav biti poznat po isteku roka za slanje radova. Odluka žirija je konačna. 

10. Najbolje tri fotografije učestvovaće na Mensa World Photo Cup-u, pod pokroviteljstvom Mense International.

11. Žiri će prednost davati fotografijama sa manjim ili bez uočljivih intervencija na računaru. 

12. Autori šalju isključivo svoje fotografije, pod moralnom i materijalnom odgovornošću. Autori snose odgovornost za eventualnu povredu autorskih ili drugih prava na svojim fotografijama. 

13. Autori se odriču nadoknade za reprodukovanje radova u katalogu, biltenu, sajtu ili plakatu Mense, Mense International, časopisa koji sarađuju sa Mensom, itd. Autori se slaži da se uz fotografije objavi njihovo ime i zemlja gde žive. 

14. Slanjem fotografija na Konkurs, autor prihvata sve uslove navedene u ovoj objavi. 

Naš sponzor, kompanija https://www.militaryshop.rs/, kao i prethodnih nekoliko godina, obezbedila je više vrednih nagrada za učesnike i pobednike ovogodišnjeg Mensa Photo Cup-a.


Evo i  nagrada: 

1. nagrada: Brandit ranac po izboru 
2. nagrada: Džemper 
3. nagrada: Naočare po izboru iz asortimana na popustu 

Nagrade će biti dodeljene i učesniku konkursa sa najkraćim stažom u Mensi Srbije i učesniku koji je prvi dostavio radove na ovogodišnjem konkursu.                                                                ​

Biće to kapa, ili scarf iz asortimana koji je na popustu  https://militaryshop.rs/kategorija-proizvoda/sok-akcija/

Foto SIG Mense Srbije 

Vlada Marinković

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić