Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Program za skupštinski vikend u Novom Sadu

Poštovani članovi,

Sa velikom čašću vas obaveštavamo da Mensa ove godine slavi svoj jubilej, 25 godina postojanja Mense u Srbiji. Kako i dolikuje, proslavićemo ovaj jubilej u Novom Sadu poslednjeg vikenda oktobra. Da preciziramo, termin okupljanja je 24-26.10.2014. godine. Te nedelje je i skupština, pa će čak i deo troškova puta biti refundiran.

Naravno, kao i uvek dobrodošli su i gosti, te slobodno povedite porodicu i prijatelje. U nastavku ćete pronaći zanimljiv program i način prijave. U ovom mejlu je detaljan program, a u prijavnoj formi samo naslovi. Prijavnu formu možete je popuniti do 23.10.2014. u 23.59 h. Vidimo se!


PROGRAM:

__________

Petak, 24.10.2014.:
- - - - - - - - -
19.00 h – predavanje „PRINCIPI BOGAĆENJA I PSIHOLOGIJA INVESTITORA“, Amfiteatar A2 Milutin Milanković, Fakultet tehničkih nauka, Trg Dositeja Obradovića 6, predavač: naš član, Nemanja Antić. Na tačan i slikovit način ćemo preleteti mogućnosti bogaćenja kroz razna ulaganja, novca, vremena i znanja. Napravićemo osvrt na psihologiju ulagača i ljude uopšte, sa čime se susreću i dileme pri ulaganju.
Navođenje iskustava iz prošlosti, istinitih dobrih i loših primera za ulagače. Tema je namenjena opštoj publici, kao i osobama koje nisu iz ekonomske branše. Cilj je upoznavanje ljudi sa ulagačkim okruženjem, mogućnostima i pretnjama...
Edukacije predavača: dipl. ekonomista sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, licencirani broker iz Komisija za Hartije od vrednosti, MBA degree sa Univerziteta Shefild iz Velike Britanije, portfolio menadžment CFA Level II kandidat sa CFA Instituta iz USA. Zaposlenje predavača: Konsalting, trgovina na veliko, berza, ulaganja.

- - - - - - - - -
21.00 h – nastavak druženja u izabranom kafiću (po dogovoru).
__________

Subota, 25.10.2014.:
- - - - - - - - -
10.00 h – poseta Prirodnjačkom muzeju (Pokrajinski zavod za zaštitu prirode), Radnička 20A – uspostavljen je dogovor da ćemo ih posetiti bez naknade. Stalna prirodnjačka izložbena postavka ovog Zavoda prikazuje bogatstvo biološke i geološke raznovrsnosti naše zemlje.
Prirodnjačka zbirka predstavlja sponu između zaštite prirode i muzejske delatnosti, dok arboretum (zasad raznovrsnog autohtonog i alohtonog drveća i žbunja) služi prvenstveno u eduktivne svrhe.
- - - - - - - - -
12.00 h – ekskluzivna poseta radionici Maketarskog kluba Novi Sad, Radnička 20 - http://mkns.ipmssrbija.com/ - bez naknade. Veoma uspešni i poznati Maketari Novog Sada će nas upoznati sa tehnikama maketarskog rada, pokazaće nam svoj kutak u kom nastaju svetska remek dela. Doneće i pokazati nam svoje autentične primerke koji su toliko precizni da nećete poverovati da ih je stvorila ljudska ruka. Ovi entuzijasti će nam, takođe, pričati o tome kako i zašto je bitno približiti deci ovaj izuzetno edukativan i zanimljiv hobi.
- - - - - - - - -
15.00 h – zajednički ručak, Restoran „Lipa“, Svetozara Miletića 7 – troškove ručka za članove će snositi Mensa
Srbije, dok će za goste cena obroka biti 350 dinara. Restoran „Lipa“ se nalazi u samom srcu grada, Starom gradu, a osnovan je 1880. godine. Neke od utisaka možete da pročitate na sajtu TripAdvisor
 
Predlog 1: supa ili čorba, bečka šnicla, ćušpajz od šargarepe, pire krompir, kupus salata;
Predlog 2: supa ili čorba, rindflajš, pire krompir, kupus salata;
Predlog 3: posni/vegetarijanski obrok.
- - - - - - - - -
18.00 h – sportske aktivnosti:
* X-combat – Outdoor Laser Tag, Ohridska 7 – troškove će snositi Mensa Srbije.
TV Prva: Laser tag igrica
RTV: Laser tag i kod nas
* Bubble Football - Sportski centar B.I.N.S. Novi Sad (pored hotela Park) – troškove će snositi Mensa Srbije.
Radio 021: Ludački zabavan Bubble football stigao u Novi Sad

18.00 h – aktivnosti za decu – kreativno druženje u prostorijama Mense Srbije – Bulevar oslobođenja 22, ili na otvorenom (u zavisnosti od vremena).
- - - - - - - - -
21.00 h – druženje u autentičnom irskom pabu „Irish Pub – Red Cow“, ugao Zmaj Jovine i Dunavske ulice – troškove
jednog pića za članove će snositi Mensa Srbije. Ovaj pub je otvoren 1997. godine u najstarijoj kući u Novom Sadu. Nudi se više vrsta točenog i oko 40 vrsta flaširanog piva, te predstavlja najbolje mesto za one koji žele da prvi put probaju neko, a i za one koji znaju koja su najbolja.
__________

Nedelja, 26.10.2014.:
- - - - - - - - -
10.00 h – poseta Muzeju Vojvodine, Dunavska ulica 35-37 - nedeljom je ulaz slobodan. Zbirke Muzeja Vojvodine se svake godine obogaćuju otkupom predmeta, poklonima i legatima. Muzej ima: arheološko odeljenje (praistorijski, antički, srednjovekovni, numizmatički i arheobiološki odsek), istorijsko odeljenje (odsek za stariju i kulturnu istoriju i odsek za noviju istoriju) i etnološko odeljenje.
- - - - - - - - -
12.00 h – Skupština Mense Srbije, amfiteatar Tehnološkog fakulteta, Bulevar cara Lazara 1

Na stranici Turističke organizacije Novog Sada možete pronaći obaveštenja o smeštaju u Novom Sadu :
Takođe, članovi iz Novog Sada su uvek spremni da ugoste prijatelje iz Mense, tako da se možete oprobati u usluzi
SIGHT-a (servis za pomoć Mensašima putnicima) tako što ćete poslati zahtev na sight@mensa.rs ili direktno organizatoru okupljanja.

Ako imate neko pitanje, želite da saznate više detalja ili nemate korisnički nalog na sajtu (nećete moći da popunite prijavnu formu) možete kontaktirati organizatora Milicu Bošnjak Kiralj.

Mensa Novog Sada vas očekuje, biće nam drago da vas ugostimo.

Pozdrav, do skorog viđenja!

Mensa Novog Sada

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić