Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

SIG Tajna veza

"Ima neka tajna veza za sve ljude zakon krut. Njome čovjek sebe veže kada bira neki put..."

Ovo su početni stihovi samo jedne od niza pesama za koje je reči smislio jedan od naših najvećih "primenjenih" pesnika XX veka, Duško Trifunović. Njegove reči pevali su Zdravko Čolić, "Bijelo dugme", Jadranka Stojaković, "Teška industrija", Arsen Dedić, grupa "Cod", Branko Pražić, Narcis Vučina, Nataša Bekvalac, Dina Đokić... Na njegove stihove komponovali: Goran Bregović, Kornelije Kovač, Gabor Lenđel, Jovan Adamov... i još će mnogi komponovati, pevati i uživati u Duškovim delima.

Članovi ovog SIG-a mogu biti svi oni koji su našli (ili će tek naći) deo sebe u stihovima ovog velikog pesnika, kao i oni kojima se, eto onako, bez nekog posebnog razloga, sviđaju njegove pesme.

Mnogi pevuše njegove pesme, a da ni ne znaju da su njegove: "Ti si mi bila naj, naj...", "Glavo luda", "Šta bi dao da si na mom mjestu", "Maskenbal", "Glavni junak jedne knjige", "Budi jača"...(ima ih više od tri stotine).

Članovi ovog SIG-a će lepotu ovih i mnogih drugih Duškovih pesmama prenositi ljudima oko sebe. Trudićemo se da se na taj način očuva uspomena na ovog velikana.

Planirane aktivnosti:

  • da se oformi SIG-ovska lista "Tajna veza" i da se putem nje uživa u pesmama Duška Trifunovića (bar jedna pesma nedeljno)
  • da se u biltenu "Mense" nađu njegovi stihovi
  • da se u rad SIG-a uključe i neka od gore navedenih poznatih i manje poznatih lica.

Kao poziv za uključenje u ovaj SIG navodimo i sledeće stihove:

"Zablude sam prestao da brojim nemam kome da se vratim kući. Dokle pjevam dotle i postojim. Prijatelji bivši i budući Pamtite me po pjesmama mojim."

Članovi zainteresovani za oživljavanje SIGa mogu se javiti Nacionalnom SIG koordinatoru.

 

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić