Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

SIG Šumadinac 

Osnovan je 18.06.2007. godine u cilju promovisanja i boljeg upoznavanja sa socijalnim, kulturnim, istorijskim, gastronomskim, zabavnim, turističkim i drugim znamenitostima Šumadije, a sve to prvenstveno kroz druženje i dobru zabavu. 

Članovi SIG-a mogu biti svi Šumadinci, ali i svi ostali članovi Mense koji su „Šumadinci u duši“.

DETALJNIJE: 

Aktivnosti SIG-a:

Redovna okupljanja članova SIG-a Šumadinac se održavaju najmanje jednom nedeljno u Kragujevcu. Pored toga, povremeno se organizuju izleti u prirodu sa neizostavnim roštiljanjem, izleti sa ciljem obilaska prirodnih i drugih lepota Šumadije, posete članovima SIG-a van Kragujevca... Takođe, biće organizovane posete raznim manifestacijama o čijem održavanju će biti obaveštavani i ostali članovi Mense Srbije. 

Plan rada za naredni period:

Tokom leta 2007. SIG će organizovati nekoliko jednodnevnih izleta, u prvom redu biće posećeni Oplenac, zatim jedno šumadijsko selo po izboru članstva SIG-a; takođe, organizovaćemo posetu Saboru narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“, a za prave gurmane biće organizovana i poseta „Kupusijadi“ u Mrčajevcima, „Mudrijadi“ u Gornjem Milanovcu, a sigurni smo da ćemo naći još neku dobru „jadu“.

U planu je i organizovana poseta svim Danima Mense koje budu orgaizovale lokalne Mense širom Srbije. 

Članstvo u SIG-u:

Članovi SIG-a mogu biti svi Šumadinci, ali i ostali članovi Mense koji su „Šumadinci u duši“. Da bi neko ko nije Šumadinac pristupio ovom SIG-u, potrebno je da poseduje dobru volju, da voli šumadijski način života, pečenje, masnu gibanicu, domaću rakiju i vino, kupus i proju, švarglu i kavurmu, pivo ispred zadruge, kao i da polaganjem krajnje jednostavnog i nadasve zabavnog testa pokaže da mu navedeno nije strano.

Test se sastoji iz jednog jednostavnog zadatka, kao što je npr.:

-Od 10 ponuđenih artikala izabrati potreban broj „pravih“ i skuvati šumadijski čaj;

-Od 2 ponuđene rakije izabrati jaču;

-Od 3 ponuđene rakije izabrati šljivovicu isl.

 

Članovi zainteresovani za oživljavanje SIG-a mogu se javiti Nacionalnom SIG koordinatoru.

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić