Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

K SIG

K - eng. /Kej/
Kej (Coeus): [grčka mitologija]:

Bog inteligencije i dubokih misli, jedan od Titana, prethodnika olimpskog božanstva, izuzetno bistar, pametan i uvek željan novih saznanja

Dragi fellow mensijanci,
ako pogledate onu epizodu Simpsona kad je Lisa upala u Mensu, videćete kako se oduševila novim okruženjem koje je intelektualno stimulišuće i gde se napokon u potpunosti pronašla. Ako pogledate uvod na stranici aktivnosti našeg sajta videćete da projekti iza kojih stoji Mensa imaju naučnu težinu i okrenuti su unapređenju kvaliteta života i prosperitetu šire zajednice. A ako pogledate spisak aktivnosti videćete roštilj, kotlić, jahanje, skijanje, splavarenje, paintball...

Nekolicina nas je utiska da su sve ove lepe stvari čiju važnost nikako ne želimo da umanjimo, nekako potisnule onu spomenutu naučnu težinu i da su intelektualna zbivanja na gubitku. Ta neka ravnoteža je otišla u korist zabavnih aktivnosti. Članovi Mense imaju dokazano visok potencijal, jedan bokal koji može i treba da se puni, što više može. I zato mislimo da bi trebalo povećati Mensinu ponudu u kulturno/naučnom delu.

U tom cilju osnovan je Ka SIG koji bi se bavio promovisanjem kulturno-naučnih vrednosti/sadržaja putem organizovanja predavanja iz raznih oblasti, izložbi, radionica, takmiéenja i kreiranjem stimulativne atmosfere za iskoriscenje licnog potencijala clanova.

Manifestacije Kej SIGa ne bi bile ograničene samo na članstvo, čak štaviše, u terminima koji se ne poklapaju sa nekim većim Mensinim dešavanjem i kada broj članstva koji bi prisustvovao nije veliki, javnost bi bila eksplicitno pozvana. Sve u svemu ovim bi ispunili drugi deo uvoda za aktivnosti, učinili nešto za svoje sugrađane i eksponirali Mensu u pozitivnom smislu kakav joj i odgovara.

Aktivnosti

"K SIG" je organizovao:

  • naučno predavanje iz oblasti astrobiologije na temu: Fermijev paradoks i kako ga rešiti (predavač Dr. Milan Ćirković)
  • nagradno rešavanje logičkih problema

Članovi zainteresovani za oživljavanje SIGa mogu se javiti Nacionalnom SIG koordinatoru.

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić