Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

SIG za fudbal

SIG za najvažniju (sporednu) stvar na svijetu je nastao sa ciljem da fudbal i u okviru Mense zauzme mesto koje mu pripada. Jedan od glavnih ciljeva nam je da doprinesemo boljoj komunikaciji u okviru Mense. Planirane su sledeće aktivnosti:

  • Osnivanje fudbalskih sekcija u svim većim lokalnim Mensama,
  • Organizacija vise fudbalskih turnira, koji bi prerasli u tradicionalne,
  • Selektovanje reprezentacije Mense Srbije radi učešća na EMFA Cup-u,
  • Nabavljanje karata za važnije fudbalske utakmice...

Okupljanja su (za sada) jednom sedmično u Beogradu.

Prve tri stavke iz planiranih aktivnosti su međusobno povezane. Ideja je da u svakoj većoj lokalnoj Mensi postoji bar jedan tim, koji redovno igra fudbal, tako da prilikom organizacije turnira već postoje dobro uigrane ekipe. Turnire bismo "prikačili" uz već postojeća višednevna okupljanja. Na osnovu tih turnira moći ćemo selektovati i reprezentaciju Mense Srbije zarad učešća na EMFA Cup-u iliti Svetskom prvenstvu Mensi u fudbalu. Da, rođaci, dobro ste pročitali, u pitanju je svetsko prvenstvo! Ne znam za vas, ali meni je nedosanjani san da zaigram na svjetskom prvenstvu.

Što se tiče nabavljanja karata - svakome ko je bar jednom stajao u redu zbog dragocenog parčeta papira sve je jasno. Nije mi se jednom desilo da me tapkaroši oderu, a već mi je preko glave potezanja raznih veza i vezica. Budući da iza nas stoji Mensa Srbije, možemo (i hoćemo) lepo da uputimo zahtev za rezervaciju karata, kao i svaka druga organizacija. Ovo je naročito bitno za članove iz unutrašnjosti, budući da se velike fudbalske utakmice, kako repke, tako i klubova uglavnom igraju u Beogradu.

U planu je, naravno, saradnja sa ostalim SIG-ovima, npr. sa SIG-om za plavuše, jer su se već dokazale kao navijačice (Šta bi bio fudbal bez navijača?!). Dalje, plavuše i fudbaleri su, svima je poznato, proverena kombinacija. I mi osjećamo obavezu da razbijemo ustaljene predrasude. "Udri je glavom, nije ti za fakultet" - čuj to! Zbog očekivanih gostovanja neophodna je dobra saradnja i sa PDP-ovcima... itd.

Treba reći da navijačka pripadnost nije bitna. Članovi ovog SIG-a su navijači Crvene Zvezde i ostali. Kao što vidite, osnivač ovog SIG-a je bio nepristrasan koliko i Milojko Pantić. No, nema da brinete, karte ćemo nabavljati za sve utakmice, za koje bude zainteresovanih.

Članovi zainteresovani za oživljavanje SIGa mogu se javiti Nacionalnom SIG koordinatoru.

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić