Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Prijava za lokalnu viber grupu

Ukoliko želite da budete informisani o dešavanjima u vašoj lokalnoj Mensi, možete se prijaviti za Mensinu lokalnu viber grupu preko linka ispod. 

Dani Mense u Šapcu 15 - 17.09.2023.

Program

Prijavna forma

Testiranje IQ u Šapcu

Testiranje u Šapcu će se održati u nedelju 14. maja 2023 od 16h u Šabačkoj gimnaziji, Masarikova 13. Testiranju mogu pristupiti osobe koje nisu izlazile na naš test u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno tri pokušaja. Donja starosna granica je 17 godina.

Neophodna je prethodna prijava putem prijavne forme.

Naknada za testiranja za zaposlene je 1.500 RSD, a za studente, učenike, penzionere i nezaposlene 1.200 RSD uz dokaz o statusu.

Na ovo testiranje mogu da se prijave besplatno dobrovoljni davaoci krvi  koji ispunjavaju uslove za izlazak:
• na testiranje IQ u organizaciji Mense niste izlazili 3 ili više puta
• od poslednjeg izlaska na testiranje prošlo je minimalno godinu dana.

Pravo besplatnog izlaska na test ostvaruju svi dobrovoljni davaoci krvi koji su krv dali u 2023. g. Potvrdu o davanju krvi dostaviti na mejl dejan.jovic@mensa.rs kako bismo vam omogućili  prijavu za test.

Obuka uživo u Šapcu 

„Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom” (Iskustva sa Erasmus+ projekta Mense Srbije „Teachers for Gifted”)

Mensa Srbije je održala obuku „Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom” (Iskustva sa Erasmus+ projekta Mense Srbije „Teachers for Gifted”).


Obuka je održanai u nedelju, 18. 9. 2022, u 11:00 (Svečana sala, Šabačka gimnazija, Masarikova 13, Šabac).

Prisutne kolege dobiće uverenje o stručnom usavršavanju unutar ustanove.

Prijava je obavezna putem prijavne forme:
 
Šta ćete naučiti na obuci?
Predavači ovom obukom žele da skrenu pažnju na skrivene darovite učenike. Ko su daroviti i kako se ponašaju? Po kojim karakteristikama ih možemo prepoznati? Zbog čega je uopšte važno da ih prepoznamo? Koje pristupe koriste u Švedskoj za rad sa darovitim učenicima? Šta se dešava ako propustimo da damo podršku darovitom učeniku?

Na ovoj obuci se neće govoriti o IOP-u, već će se ukazati na osobenosti i potrebe ove neobične dece i olakšati njihovo prepoznavanje.

Takođe, predstaviće se i projekat koji su članovi Mense Srbije, motivisani ličnim iskustvima, pokrenuli i sproveli u saradnji sa Mensom Švedske.

O predavačima
Jelena Ilić je profesor italijanskog jezika i književnosti. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Član je Odseka za rad sa decom Mense Srbije i deo autorskog tima akreditovanog seminara za nastavnike „Na darovitima svet ostaje – Mensa Srbije o prepoznavanju i radu sa darovitima”. Učesnik je Erasmus+ projekta „Teachers for Gifted”, Mense Srbije i Mense Švedske. Bila je stručni saradnik u izradi knjige IQ deteta – briga roditelja, autora Dr Ranka Rajovića.

Momčilo Stepanović je učitelj u OŠ “Banović Strahinja” u Beogradu. Zalaže se za školu u kojoj se, pored akademskog, vrši i emocionalno, socijalno i vaspitno opismenjavanje dece. Autor je više programa namenjenih deci i učenicima, 15 akreditovanih seminara, franšiznog programa Odrastalica, akreditovanog didaktičkog sredstva Kreativna matematika, udžbenika Radna sveska za matematiku 4, kao i knjiga Biseri u pepelu, Dobrotoljublje i Maštači. Osnivač je udruženja Kreativni učitelji.

Dejan Jović je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, gde je i masterirao na nastavnom smeru. Drugi master rad je odbranio na Hemijskom fakultetu u Beogradu. Član je stručnog žirija manifestacije Dan inteligencije. Član je Instituta za moderno obrazovanje, kao i EpoC tima Srbije. Član odseka za zad sa decom Mense Srbije i autorskog tima akreditovanih seminara za nastavnike "STE(A)M projektni zadatak- od ideje do ocene" i "Na darovitima svet ostaje - Mensa Srbije o prepoznavanju i radu sa darovitima".
 
Vidimo se u nedelju u Šapcu!!!Lokalna Mensa za Posavinu i Podrinje je osnovana 2020. godine.

Lokalni koordinator je Dejan Jović.

 

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić