Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Prijava za lokalnu viber zajednicu

Ukoliko želite da budete informisani o dešavanjima u vašoj lokalnoj Mensi, možete se prijaviti za Mensinu lokalnu viber zajednicu preko linka koji se nalazi na dnu ovog teksta. Viber zajednica služi za jednosmernu komunikaciju, tj obaveštavanje članova o aktivnostima lokalne Mense.

Testiranje IQ

Testiranje IQ u Jagodini biće održano u subotu 22. oktobra 2022. od 10h na Fakultetu pedagoških nauka, Milana Mijalkovića br.14. Prijave se vrše unapred prema ovom uputstvu.

Testiranju mogu pristupiti osobe koje nisu izlazile na naš test u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno 3 pokušaja. Donja starosna granica je 17 godina. Cena testiranja za zaposlene je 1.200 RSD, a za učenike, studente, nezaposlene i penzionere cena je 900 RSD.

Dobrovoljni davaoci krvi imaju mogućnost da se testiraju bez novčane naknade, ukoliko su dali krv u prethodna 4 meseca. U tom slučaju možete se javiti na adresu testiranje@mensa.rs i poslati svoje podatke i dokaz da ste dali krv (slika davalačke knjižice ili potvrde o davanju krvi) kako bismo Vam rezervisali mesto.

Obuka uživo u Jagodini

„Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom” (Iskustva sa Erasmus+ projekta Mense Srbije „Teachers for Gifted”)

Mensa Srbije vas poziva na BESPLATNU obuku „Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom” (Iskustva sa Erasmus+ projekta Mense Srbije „Teachers for Gifted”).


Obuka će se održati u subotu, 22. 10. 2022, u 12:00 na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Prisutne kolege dobiće uverenje o stručnom usavršavanju unutar ustanove.

Prijava je obavezna putem prijavne forme:
 
Šta ćete naučiti na obuci?
Predavači ovom obukom žele da skrenu pažnju na skrivene darovite učenike. Ko su daroviti i kako se ponašaju? Po kojim karakteristikama ih možemo prepoznati? Zbog čega je uopšte važno da ih prepoznamo? Koje pristupe koriste u Švedskoj za rad sa darovitim učenicima? Šta se dešava ako propustimo da damo podršku darovitom učeniku?

Na ovoj obuci se neće govoriti o IOP-u, već će se ukazati na osobenosti i potrebe ove neobične dece i olakšati njihovo prepoznavanje.

Takođe, predstaviće se i projekat koji su članovi Mense Srbije, motivisani ličnim iskustvima, pokrenuli i sproveli u saradnji sa Mensom Švedske.

O predavačima

Aleksandra Borović je autor i rukovodilac Erazmus+ projekta „Teachers for Gifted“. Glavni organizator 5 međunarodnig konferencija o darovitosti, organizator letnjih kampova i radionica za decu. Predsednik Mense Srbije od 2013. Član komiteta za talentovanu omladinu Mense International i multinacionalnog žirija koji bira kandidate za stipendije Mensa Fondacije za obrazovanje i istraživanje.

Sanja Stojanović Đorđević je nastavnik nastavnik matematike u Medicinskoj školi u Kruševcu. Diplomirala je na smeru za teorijsku matematiku i primenu na  Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. U okviru Mense Srbije je član Odseka za rad sa decom, dugo godina je bila lokalni koordinator Mense Srbije za Rasinski okrug. Član je Instituta za moderno obrazovanje i autorskog tima akreditovanih seminara za nastavnike „Na darovitima svet ostaje – Mensa Srbije o prepoznavanju i radu sa darovitima”.

Marija Prutkin je nastavnik matematike i pomoćnik direktora OŠ „Jovan Popović“ u Kruševcu, nacionalni ambasador Science on Stage Serbia i ambasador za “Global Math Project”. Osnovne i master studije je završila na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Član je Odseka za rad sa decom Mense Srbije. Realizator je niza interaktivnih radionica za učenike. Član je autorskog tima akreditovanog seminara za nastavnike „Na darovitima svet ostaje – Mensa Srbije o prepoznavanju i radu sa darovitima”. Jedan je od nastavnika volontera koji su učestvovali u projektu MPNTR- kreiranje obrazovnih sadržaja za platformu “Moja škola” namenjenu nastavi na daljinu. Učesnik je dva Erazmus+ projekta mobilnosti: projekat „Teachers for gifted“ Mense Srbije i Mense Švedske i projekat „Nadareni za budućnost“ OŠ „Jovan Popović“ Kruševac.

Marija Stojanović je diplomirani ekonomista iz Jagodine. Zaposlena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, na poslovima organizatora programa zapošljavanja. Profesionalno usavršavanje na Business Academy na smeru strategijski i operativni menadžment. Realizator obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje. Član Mense Srbije i koordinator Mense za Pomoravski okrug.

Vidimo se u subotu u Jagodini!!!

Lokalna Mensa Pomoravlja je osnovana 2014. godine.

Lokalni koordinator za Pomoravlje je Marija Stojanović. 

 

 

 

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić