Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

PROGRAM:

__________

Petak, 24.10.2014.:

- - - - - - - - -

19.00 h – predavanje „PRINCIPI BOGAĆENJA I PSIHOLOGIJA INVESTITORA“, Amfiteatar A2 Milutin Milanković, Fakultet tehničkih nauka, Trg Dositeja Obradovića 6, predavač: naš član, Nemanja Antić. Na tačan i slikovit način ćemo preleteti mogućnosti bogaćenja kroz razna ulaganja, novca, vremena i znanja. Napravićemo osvrt na psihologiju ulagača i ljude uopšte, sa čime se susreću i dileme pri ulaganju. Navođenje iskustava iz prošlosti, istinitih dobrih i loših primera za ulagače. Tema je namenjena opštoj publici, kao i osobama koje nisu iz ekonomske branše. Cilj je upoznavanje ljudi sa ulagačkim okruženjem, mogućnostima i pretnjama... Edukacije predavača: dipl. ekonomista sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, licencirani broker iz Komisija za Hartije od vrednosti, MBA degree sa Univerziteta Shefild iz Velike Britanije, portfolio menadžment CFA Level II kandidat sa CFA Instituta iz USA. Zaposlenje predavača: Konsalting, trgovina na veliko, berza, ulaganja.

- - - - - - - - -

21.00 h – nastavak druženja u izabranom kafiću (po dogovoru).

__________

Subota, 25.10.2014.:

- - - - - - - - -

10.00 h – poseta Prirodnjačkom muzeju (Pokrajinski zavod za zaštitu prirode), Radnička 20A – uspostavljen je dogovor da ćemo ih posetiti bez naknade. Stalna prirodnjačka izložbena postavka ovog Zavoda prikazuje bogatstvo biološke i geološke raznovrsnosti naše zemlje. Prirodnjačka zbirka predstavlja sponu između zaštite prirode i muzejske delatnosti, dok arboretum (zasad raznovrsnog autohtonog i alohtonog drveća i žbunja) služi prvenstveno u eduktivne svrhe.

- - - - - - - - -

12.00 h – ekskluzivna poseta radionici Maketarskog kluba Novi Sad, Radnička 20 - http://mkns.ipmssrbija.com/ - bez naknade. Veoma uspešni i poznati Maketari Novog Sada će nas upoznati sa tehnikama maketarskog rada, pokazaće nam svoj kutak u kom nastaju svetska remek dela. Doneće i pokazati nam svoje autentične primerke koji su toliko precizni da nećete poverovati da ih je stvorila ljudska ruka: http://mkns.ipmssrbija.com/?page_id=7. Ovi entuzijasti će nam, takođe, pričati o tome kako i zašto je bitno približiti deci ovaj izuzetno edukativan i zanimljiv hobi. Bilten za popularizaciju maketarstva čije je preuzimanje slobodno možete pronaći na stranici: http://maketarplus.ipmssrbija.com/

- - - - - - - - -

15.00 h – zajednički ručak, Restoran „Lipa“, Svetozara Miletića 7 - http://www.restoranlipa.com/ – troškove ručka za članove će snositi Mensa Srbije, dok će za goste cena obroka biti 350 dinara. Restoran „Lipa“ se nalazi u samom srcu grada, Starom gradu, a osnovan je 1880. godine. Neki od utisaka: http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295380-d2558812-Reviews-Restoran_Lipa-Novi_Sad_Vojvodina.html.

- - - - - - - - -

18.00 h – sportske aktivnosti:

* X-combat – Outdoor Laser Tag, Ohridska 7 – troškove će snositi Mensa Srbije - http://www.x-combat.rs/http://www.prva.rs/web-tv/info/tacno1/13293/tacno-1---31072014/40330/-laser-tag-igrica.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=i2wj7EnvwGQ.

* Bubble Football - Sportski centar B.I.N.S. Novi Sad (pored hotela Park) - troškove će snositi Mensa Srbije - http://bfs.rs/sr/http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ludacki-zabavan-Bubble-football-stigao-u-Novi-Sad.html.

 

18.00 h – aktivnosti za decu – kreativno druženje u prostorijama Mense Srbije – Bulevar oslobođenja 22, ili na otvorenom (u zavisnosti od vremena).

- - - - - - - - -

21.00 h – druženje u autentičnom irskom pabu „Irish Pub – Red Cow“, ugao Zmaj Jovine i Dunavske ulice - http://www.irishpub-redcow.com/ – troškove jednog pića za članove će snositi Mensa Srbije. Ovaj pub je otvoren 1997. godine u najstarijoj kući u Novom Sadu. Nudi se više vrsta točenog i oko 40 vrsta flaširanog piva, te predstavlja najbolje mesto za one koji žele da prvi put probaju neko, a i za one koji znaju koja su najbolja.

__________

Nedelja, 26.10.2014.:

- - - - - - - - -

10.00 h – poseta Muzeju Vojvodine, Dunavska ulica 35-37 - http://www.muzejvojvodine.org.rs/ - nedeljom je ulaz slobodan. Zbirke Muzeja Vojvodine se svake godine obogaćuju otkupom predmeta, poklonima i legatima. Muzej ima: arheološko odeljenje (praistorijski, antički, srednjovekovni, numizmatički i arheobiološki odsek), istorijsko odeljenje (odsek za stariju i kulturnu istoriju i odsek za noviju istoriju) i etnološko odeljenje.

- - - - - - - - -

12.00 h – Skupština Mense Srbije, amfiteatar Tehnološkog fakulteta, Bulevar cara Lazara 1

 

Mogućnosti smeštaja: obaveštenja o smeštaju u Novom Sadu možete pronaći na stranici Turističke organizacije Novog Sada: http://www.turizamns.rs/node/633. Takođe, članovi iz Novog Sada su uvek spremni da ugoste prijatelje iz Mense, tako da se možete oprobati u usluzi SIGHT-a (servis za pomoć Mensašima putnicima) tako što ćete poslati zahtev na sight@mensa.rs ili direktno organizatoru okupljanja na milica.bosnjak@mensa.rs.

Ako imate neko pitanje, želite da saznate više detalja možete kontaktirati organizatora Milicu Bošnjak Kiralj na imejl: milica.bosnjak@mensa.rs.

Mensa Novog Sada vas očekuje, biće nam drago da vas ugostimo.

Pozdrav, do skorog viđenja!

Mensa Novog Sada

Copyright © 1998-2023. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić