Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Informacije

Lokalna Mensa Kragujevca je reaktivirana 24. novembra 2013. godine

Za Lokalnog koordinatora za Kragujevac oktobra 2020. imenovan je Miloš Nikolić

 

PRETHODNE AKTIVNOSTI

TRIBINA "DAROVITI I OBRAZOVANJE"

Tribina je održana u Kragujevcu u četvrtak, 11. aprila 2019. godine od 14:00 do 18:00 u Gradskoj upravi Kragujevca, Trg slobode 34, u Skupštinskoj sali.

Cilj tribine je da se sa različitih pozicija, u okviru stručne javnosti, razmotri pitanje obrazovanja darovitih učenika, problemi sa kojima se suočavaju u svom školovanju i razvoju, izazovi sa kojima se njihovi edukatori susreću, kao i da se predlože neka praktična rešenja, proizašla iz istraživačkog rada, ali i prakse. Ove teme načeli smo na dve međunarodne stručno-naučne konferencije "Darovitost - prepoznavanje i podrška" 2017. u Novom Sadu i "Darovitost, obrazovanje i razvoj" 2018. u Beogradu, a ovom tribinom ujedno najavljujemo treću konferenciju "Darovitost - potrebe 21. veka", koja se održava 3.-5. oktobra 2019. godine u Kruševcu.

Tribina je namenjena vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima, defektolozima, lekarima, zaposlenima u javnim servisima, administraciji i upravama i svima drugima koji se u svom radu susreću i bave darovitom decom, mladima ili odraslima. Dobrodošli su i roditelji dece koja pokazuju znake darovitosti. Učesnici dobijaju potvrdu o 4 sata stručnog usavršavanja u ustanovi (Pravilnik o stalnom stručnom usavršavanju nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, Sl. glasnik br 48/18).

Program tribine pogledajte na ovom linku.

Mediji o tribini o darovitosti

Tribini koja je održana 11. aprila 2019. prisustvovalo je više od 60 prosvetik radnika, službenika gradske uprave i drugih zainteresovanih građana. Izveštaj o tribini je objavljen na sajtu gradske uprave kao i na lokalnim medijima: RT Kragujevac i Info KG

 

Predavanje za javnost - Budućnost obrazovanja

Mensa Srbije je u nedelju 09. decembra 2018. godine u Kragujevcu organizovala predavanje sa diskusijom, koje je održano u Velikoj sali Skupštine grada Kragujevca.

Tema:: Budućnost obrazovanja .
Predavač: Mr Predrag Đukić.

 

Obeležavanja godišnjice Mense Srbije u Kragujevcu

PROGRAM za 13/14/15. maj 2016. godine

Copyright © 1998-2023. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić