Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Mensa Open Communication Skills & Creativity Workshop

Lokalna Mensa Beograda pod pokroviteljstvom Mensa Srbije u saradnji sa gostima iz Mense Nemačke organizuje Mensa Open Communication Skills & Creativity Workshop.

Cilj radionice je kroz predavanja i vežbe približiti učesnicima veštine komunikacije, kreativnog načina razmišljanja i razvoja ideja, bilo da se radi o komuniciranju u forma prezentacije ili predavanja pred velikim brojem slušalaca (jedne osobe prema masi), o komuniciranju u formi intervjua (prezentacija sebe i svojih sposobnosti) ili se radi o komuniciranju u okviru tima gde dolazi do razmena ideja.

Radni jezici radionice su srpski i engleski.

Zahvaljujući brzoj reakciji tima Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda, na čijem čelu je Ivan Josimović, Mensa Open Communication Skills & Creativity Workshop će se odvijati u "Gnezdu" - Inkubatoru za razvoj preduzetništva mladih.

 

PROGRAM RADIONICE


Petak 17. april 2015. godine

 

Mesto održavanja: sala 1 u zgradi Opštine Novi Beograd

Vreme održavanja: 19h

- predavanje otvoreno za sve -

“The Power of Narrativium” – How Movies, Theatre & the Arts connect Minds

Predavač Thorsten Kreissig (Mensa Nemačke)

 

Nothing can connect and unite people more powerfully than the mutual and collective experience of a shared adventure. Our brains are hungrily looking for plots, creating narrative connections whenever possible and it is mutually shared stories that keep cultures and societies alive and determine their futures.

Rituals, storytelling and theatrical performances were among the first bond-forming rituals mankind has developed. So get some of kicks for your brain as the lecturer guides you from the origins of theatre at the prehistoric fireplace until today’s culture of sharing our lives in the social networks, remodeling our world on all levels: culture, commerce, conferences, common purpose and general connectedness.

 

Radni deo programa

Mesta za radni deo programa su popunjena.

 

Subota 18.04.

Inkubator za razvoj preduzetništva mladih Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda Masarikova 5/VI

 

Vreme održavanja: 12-14h

- trening -

"Ja i svet oko mene"

Predavač Maša Valkanu (Srbija)

Veštine komunikacije su osnov koji čini dobre odnose sa drugim ljudima. Jasnija komunikacija dovodi do manje nesporazuma, manje konflikata, što ostavlja više vremena, energije i zadovoljstva u svakodnevnim odnosima, ličnom i poslovnom životu.

 

Vreme održavanja: 15-16h

- prezentacija -

Predavač Milena Petrović (Srbija)

Iskustvo Milene Petrović, članice Mense Srbije, u pohađanju kursa veština prezentacije na međunarodnim konferencijama višeg ranga. Saznaćete koliko se razlikuju očekivanja na ovakvoj konferenciji od internih prezentacija i lokalnih konferencija i u kojoj meri se trening pokazao kao koristan. Koliko od naučenog se može primeniti, kao i kakve su utiske ostavili drugi učesnici.

 

Vreme održavanja: 16:30-18h

- predavanje -

"Efikasne tehnike prezentacije"

Predavač Miroslava Popović (Srbija)

Nezavisno od teme i dužine trajanja, predavanja uglavnom imaju slične osnovne strukturne elemente, i iste stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom pripreme i izvođenja predavanja. Skloni smo da prilikom pripreme mnogo više pažnje obratimo na sadržinu, a formu često zanemarimo."Efikasne tehnike prezentacije" je predavanje o formi, to jest o tehničkoj strani predavanja - kako ga pripremiti, započeti, voditi, i završiti.


 

Od 20h neformalno druženje učesnika (detalji naknadno)

 

Nedelja 19.04.

Inkubator za razvoj preduzetništva mladih Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda Masarikova 5/VI

 

Vreme održavanja: 12-14h

- predavanje -

"Priča o ključnim umnim veštinama"

Predavač Predrag Đukić (Srbija)

Interaktivno predavanje predstavlja putovanje u svet umnih sposobnosti koje najviše utiču na naše živote. Koje su to ključne veštine, koliko su one važne i koliko vremena posvećujemo njihovom razvoju? Da li neke bitne stvari pogrešno podrazumevamo i da li postoje suštinska pitanja na koja bi trebali da potražimo odgovore?

 

Vreme održavanja: 15-17h

- radionica -

"Eureka – Everyone’s a Think-Tank!"

Predavač Thorsten  Kreissig   (Nemačka)

Creativity as key to success – great lessons from da Vinci, Mozart to Edison and Steven Jobs! Creativity is one of the most important factors for success in business. But an innovative idea does not suddenly occur out of nowhere as a strike of genius in somebody’s head. 

Dealing with thoughts, concepts and ideas in a creative, playful and productive way is an ability that can be enhanced and trained – just like any other talent. This workshop will show and train a couple of established techniques, to do so.

Not every musician will turn into Mozart, not every engineer will be Thomas Alva Edison und not every left handed painter will be Leonardo. But it is great fun to see and understand how they grew up to tap into their “genius potential” and get some tricks, to be more like them.

And if you integrate these “thinking round the corner” in your life on a daily basis, you will definitely have more fun.

 

Od 20h manje formalan deo radionice, tzv. Bar camp

 

Napomena: sadržaj termina u radnom delu programa je podložan izmenama usled nepredviđenih obaveza predavača.

 

TROŠKOVI

Predavanje  u petak je besplatno, ali je prijava obavezna.

Memorabilije:

Majice

Cena polo majice je 800,00 dinara za učesnike radnog dela programa, a 950,00 za ostale.
Cena majice sa "o" izrezom je 500,00 za učesnike, a 650 dinara za ostale zainteresovane.

U polje Napomene/Komentari (u prijavnoj formi) se upisuju kroj i veličina naručenih majica.
U slučaju da učesnik radnog dela ili osoba koja ne želi da uzme učešće u radnom delu programa žele dodatnu količinu memorabilija za tu dodatnu količinu navesti, za svaki pojedinačni dodatni komad, i tip majice (polo ili "o"), i kroj i veličinu

Šolja

Ceni šolje je 600,00 dinara za učesnike, a 750 dinara za ostale zainteresovane.


Rezervaciju mesta možete obaviti popunjavanjem prijavne forme.


 

Način uplate naknade za memorabilije

Uplatilac: ime, prezime, ...
Svrha uplate: Donacija za MOCSCW
Primalac: Mensa Srbije, Bulevar oslobođenja 22, 21000 Novi Sad, PIB 102201217
Iznos:  
Račun primaoca: 205-0000000127763-46
Poziv na broj: obavezno uneti JMBG učesnika (služi za identifikaciju u bazi podataka)

Nakon vremena koje je potrebno da uplata legne na račun Mense Srbije dobićete povratnu poruku o prihvatanju rezervacije mesta. Vaša prijava ne može biti prihvaćena ukoliko uplata nije registrovana.
Ukoliko naknadu uplatite u bilo kojoj poslovnoj banci mejl sa potvrdom rezervacije mesta možete dobiti sutradan po uplati a ukoliko naknadu uplatite u pošti uplata na račun Mense Srbije stiže za dva, tri dana.

Napomena: ukoliko želite neku od memorabilija u polje "Svrha uplate" dopišite početno/početna slova naručenih memorabilija (p, o, š) a u polje "Iznos" upišite ukupan iznos stavki koje plaćate.


 

BIOGRAFIJE PREDAVAČA

 

Thorsten  Kreissig   (Nemačka)

Plesač, koreograf, pozorišni i režiser baleta, učitelj glume. Paralaleno umetničkoj karijeri radi u obrazovanju i na brojnim projektima. Radio za Teatar Zapadnog Berlina, Berlinsku državnu operu, Bavarski državni teatar u Minhenu, Operu u Gracu, Međunarodni muzički festival u Lucernu, Gradske teatre u Štutgartu i Malmeu, Tursku državnu operu u Izmiru i Kenedi centar u Vašingtonu.

Maša Valkanu (Srbija)

Maša Valkanu (Karleuša) je klinički psiholog i licencirani psihoterapeut Sistemske porodične edukacije, kao i edukant Psihoanalitičke psihoterapije dece i adolescenata. Osnovne studije psihologije završila je u Beogradu, a zatim master studije Psihologije i savetovanja na Sheffield Univerzitetu. Bavi se psihoterapijom, savetovanjem i dijagnostikom, akademsko-naučnim radom (predavač je na English School of Business u Srbiji), drži psihološke obuke i treninge i ima preko 15 godina iskustva u radu na projektima za mlade kao što su "E-help" City Collega,"Centar za istraživanje mladih", "Otvorena komunikacija", Monocikl i drugi.

Predrag Đukić (Srbija)

je autor programa za razvoj veština menadžera koji se zasniva na dva segmenta: usvajanju efikasnih misaonih tehnika i razvoju umnih sposobnosti koje su potrebne za njihovo umešno praktikovanje. Program je oslonjen na savremena naučna saznanja o radu mozga i uvodi brojne novine u odnosu na akademski način rada. Svi treninzi su interaktivni i dobrim delom predstavljaju put ka spoznaji kroz igre i rešavanje praktičnih problemskih situacija.

Milena Petrović (Srbija)

Softver inženjer, trenutno zaposlena u Komtrejdu. Nakon godina testiranja softvera postala je vodeći Quality Insurence inženjer na raznolikim projektima za vodeće svetske gejming kompanije. Do sada je držala brojana predavanja o prodžekt menadžmentu i kvalitetu na internim treninzima, bila je direktor škole programiranja Edit13, vodila program profesionalne prakse na ITSu, predavala na zimskoj školi programiranje na UTSu, kao i na SQD konferenciji za QA u Beču.

Miroslava  Popović (Srbija)

Radila 1983-1991 kao profesionalni turistički vodič, a 1992-2011 u Međunarodnom komitetu Crvenog krsta (MKCK). Završila seminar MKCK za predavača i držala 1995-2010 seminare obuke Jugoslovenskom Crvenom krstu, Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Crne Gore. Bila predavač na kursevima za atletske sudije i u školama bridža, te držala predavanja u Mensi.

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić