Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Dani Mense u Beogradu 2021

Druženje članova Mense u Beogradu je bilo održano u prvom vikendu septembra. Kao i uvek Dani Mense u Beogradu su imali razne vrste sadržaja u nadi se da će svako naći bar nešto što će ga privući da dođe na druženje.

PROGRAM:

Subota 4. septembar

11:00 - 12:00 Muzej pošte Srbije, Majke Jevrosime 13; Razgledanje postavke i priča o istorijskom razvoju ove institucije. Domaćin je bio Zoran Đorđević, v.d. direktor pošte član Mense Srbije.

13:00 - 14:00 Radionica "Kako pamtiti imena i prezimena prilikom upoznavanja" - radionicu je vodio Boris Projović, naš član i trener tehnika pamćenja. Radionica je održana u Beograđanki na 4. spratu u amfiteatru ITS - Visoke škole strukovnih studija za IT (Ulaz iz Kralja Milana, pored ulaza u robnu kuću).

14:00 - 15:00 Predavanje: "Ima li zaista globalnog zagrevanja uzrokovano čovekovom delatnošću, može li CO2 da stvori efekat staklene bašte, da li čovek može da utiče na vremenske prilike, šta nam sve dolazi sa Sunca?" - o ovoj intrigantnoj temi govorio je Nedeljko Todorović, meteorolog - prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Predavanje je održano u Beograđanki, na 4. spratu u amfiteatru ITS - Visoke škole strukovnih studija za IT.

17:00 - 18:30 Krstarenje beogradskim rekama jahtom, cena po osobi je bila 1.200 RSD. Polazak sa Savskog pristaništa, kod restorana Ambar, Karađorđeva 2.

21:00 - zajednički večernji izlazak, uz poštovanje svih mera propisanih povodom epidemiološke situacije.

Nedelja 5. septembar

Od 10:00 okupljanje na Adi Ciganliji na prostoru za piknike radi najomiljenije Mensaške discipline - roštiljanje na Adi!.

Od 11:00 Igre bez granica za decu - Takmičarske discipline su bile više zabavnog karaktera, osmišljene tako da budu zabavne i dostupne i deci predškolskog uzrasta (3 – 7) i osnovcima (7 – 14). Nekoliko zanimljivih igara za razgibavanje našeg podmlatka i za zagrevanje grla njihovih roditelja kroz navijanje...

Od 12:00 - 16:00 nastup benda Džoni, Sale & gitare. Ovi momci su svojom pesmom oraspoložili prisutne, a Mensini volonteri na roštilju su se potrudili da uvećaju zadovoljstvo slasnim zalogajima. Dobrodošle su bile i vredne ruke volontera za pravljenje salate i sipanje pića, a pomalo i skupljanje i odlaganje ostataka hrane, kako bi piknik prošao svima lepo i kako ne bismo za sobom ostavili haos - nije red, ipak smo mi Mensa!

Kotizacija za sve ovo u nedelju je 500 din po osobi (deca do 15 godina ne plaćaju), a uplaćuje se unapred na račun Mense Srbije uz svrhu plaćanja: donacija za Dane Mense u Beogradu.

PRIJAVLJIVANJE

Prijave su primane do četvrtka 2. septembra 2021. u 24 h, putem prijavne forme. 
Kao i uvek dobrodošli su bili i članovi porodica, prijatelji i rođaci članova Mense Srbije.

Lokalna Mensa Beograda vas očekuje i raduje se druženju i narednom prilikom!

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić