Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Dani Mense u Beogradu 2011

Mensa Beograda je, po osmi put, tokom vikenda 19. do 21. avgusta 2011, u vreme održavanja festivala Beer Fest, za članove Mense Srbije organizovala aktivnosti u okviru Dana Mense u Beogradu. Kao i prethodnih godina, ponudili smo program koji je širio znanja i vidike kroz predavanja, razgledanja, upoznavanja i druženje.

PROGRAM

Petak, 19. avgust:

- 19 h panel diskusija o prepoznavanju/dijagnostifikovanju i načinima prevazilaženja depresije. Moderator panela je bio naš član Goran Tomin a učesnici panela su bili dr Aleksandar Plašić iz bolnice u Teodora Drajzera, stručnjak za depresiju i komorbiditet sa bolestima zavisnosti, i Branka Kordić, klinički psiholog, osnivač SOS linije i Kriznog centra za intervenciju u suicidu.
Ovu tribinu posvetili smo sećanju na našeg člana Vida Vukovića, koji je preminuo u junu 2011. godine. Mesto održavanja je bila Rimska dvorana Biblioteke grada Beograda.

Subota, 20. avgust:

- 10h - 11:30h Obilazak Palate Srbije, nekadašnjeg SIV-a.

- 12 - 14h Obilazak Velikog ratnog ostrva (VRO) sa stručnim vodičem, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i JKP Zelenilo Beograd.

VRO je oaza prirode u srcu prestonice. Ne postoji mesto na kome se može biti toliko blizu gradske gužve, a tako spojen sa mirom i tišinom prirode. Bila je to ujedno i jedinstvena prilika da se oprobamo u foto-safariju!

- 14 - 16h Vreme za ručak.
Raspoložene za zajedničku opciju smo pozvali da degustiraju riblje specijalitete restorana Paša, koji se nalazi 100 metara od pontona za prelazak na Lido.

Specijalna ponuda za  našu grupu je bio Alaski paprikaš spreman od 4 vrste ribe, kuvan na vinu, sa prilogom od testenine i salatom po izboru,  po ukupnoj ceni od 690 din. Ostali su mogli da izaberu bilo koje jelo sa menija koji možete videti na sajtu restorana, i uz njega su dobijali besplatno salatu po izboru.

-16h - 18h Šetnja po starom Zemunu sa stručnim vodičem. Obišli smo: Magistratski trg, Zavetni krst, Gajeva ulica, Karamatina (Karamatina kuća), Njegoševa (Nikolajevska crkva), Gardoš, Grobljanska, Sinđelićeva, Zemunski kej, Stara kapetanija i Stara carinarnica

- Onima koji su želeli da dan završe krstarenjem predložili smo da to učinite brodom Istar jer kreće sa veza Nautičkog kluba Zemun kod Stare kapetanije.

- Odlazak na Beer Fest.

Nedelja, 21. avgust:

- Od podneva roštiljanje na prostoru za piknik na Adi Ciganliji; društvene igre u organizaciji SIGre; moguće rekreativne aktivnosti: stoni tenis, odbojka, badmington, bungee, kupanje u jezeru...

- Odlazak gostiju;

- Za one koji ostaju, odlazak na Beer Fest.

Prijave su primane do 12h 18. avgusta 2010.  preko prijavne forme.

Troškovi programa:

Sva razgledanja su bila besplatna.

Cena zajedničkog ručka u restoranu Paša: 690 din za riblji meni sa salatom ili cena iz jelovnika restorana za glavno jelo, a salata po izboru besplatno.

Mogućnosti smeštaja:

Obaveštenja je, kao i uvek, moguće naći na web-sajtu Turističke organizacije Beograda

U slučaju potrebe gosti su mogli da kontaktiraju organizatore putem e-maila: prijave@mensa.rs Pozdrav i do skorog viđenja!
Mensa Beograd i PDP sig

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić