Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Dani Mense u Beogradu 2008

 

U periodu kada se odvijao šesti po redu Beer Fest još jednom smo pozvali članove Mense na druženje u Beogradu.
Naše okupljanje je trajalo od petka 22. avgusta do nedelje 24. avgusta 2008.

Pošto smo se ovaj put preklopili i sa Olimpijadom program koji smo za članove, njihove prijatelje i rodbinu pripremili je bio posebno tempiran.

Program

Petak, 22. avgust:

18:00h  - U Donjem gradu pored Mitropolitskog dvora, prezentovan nam je kompleks Istočne kapije Donjeg grada, severoistočnog bedema, Malog barutnog magacina, kao i novootkriveni bedem i kapija u okviru Sava
kapije, koji potiču iz XIV veka, iz doba vladavine srpskog cara Stefana Dušana.

19:00 h - poseta beogradskom Planetarijumu sa projekcijom. U okviru projekcije, koja traje nepun sat, upoznali smo se sa sazvežđima, kretanjem nebeske sfere, izgledom neba na različitim geografskim širinama, sa
svemirom, od njegovog nastanka do našeg vremena, i objektima koji ga nastanjuju.

U nastavku večeri sledio je prelazak na Novi Beograd, na Beer fest.

Subota, 23. avgust:

12h Obilazak izložbi Novac na tlu Srbije, Dinar - naš novac i Izrada kovanog novca Narodne banke Srbije u zgradi u Kralja Petra I.

14h Poseta Ministarstvu za dijasporu. U Velikoj sali ministarstva prisustvovali smo projekciji autorskog filma sa predavanjem o Milevi Marić koje je održala gospođa Drenka Dobrosavljević..

15:00 do 16:00 h predlažili smo zajednički ručak u prijatnoj bašti restorana Park, ugao Pariske i Uzun Mirkove. Ugovoreni meni (roštilj) postojao je i u varijanti za vegetarijance ili osobe koje poste.

16:00 do 19:00 karting na stazi Adakart na Ada huji.
Cena je bila 800 dinara po osobi za jednu vožnju sa merenjem vremena (turnir). Radi se o pravim, a ne električnim kartinzima. Staza je na otvorenom, neposredno pored Dunava. U kompleksu Adakarta se nalazi i kafić, odakle je zainteresovana publika mogla da pratiti turnir.

Nakon svega, veče na Beer festu.

Nedelja, 24. avgust:

13h Okupljanje na Adi Ciganliji u prostoru za piknike

13 - 19h Roštilj, sportske aktivnosti u organizaciji Sport SIG-a i Extrim SIG-a, društvene igre u organizaciji SIGre.

Za one koji nisu žurili ka svojim gradovima sledila je poseta završnoj večeri na Beer festu.


Troškovi programa:

Petak: prezentacija u Planetarijumu 100 din po osobi.
Subota  zajednički ručak: dogovorili smo lagani obrok po ceni od 700 din po osobi. U tu cenu ulazilo je i jedno piće i kafa.
Karting: 800 dinara po osobi


Obzirom da se radilo o poseti dvema državnim institucijama najvišeg nivoa, sugerisano je da odeću i obuću za ovu posetu posetioci prilagode tom nivou, tačnije, nije bilo prihvatljivo nositi šorceve,  papuče isl. Fotografisanje je bilo dozvoljeno, osim na nekoliko mesta, gde nam je bilo naznačeno da ne smemo slikati.

Mogućnost smeštaja:

Članovima kojima treba smeštaj u Beogradu preporučili smo hostele, koji se nalaze uglavnom u centralnim zonama grada, a koje su mogli da odaberu na sajtovima Turističke organizacije Beograda ili http://www.hostels.com/en/yu.be.html i direktno putem interneta naprave rezervaciju.

Onima, kojima je draži smeštaj u hotelu, preporučili smo da pogledaju sajtove povoljnijih hotela u Beogradu: hotel Royal, hotel Slavija ili hotel Splendid. Pomenuti hoteli se nalaze u užem gradskom jezgru, a cene se kreću oko 20ak EUR po osobi u dvokrevetnoj sobi.


U nadi da smo se i ove godine lepo družili u Beogradu, srdačno vas pozdravljamo i nadamo se skorom viđenju.

Koordinatori aktivnosti Mense u Beogradu

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić