Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Dani Mense u Beogradu 2007

 

Kada se na Beogradskoj tvrdavi odvijao peti po redu Beer Fest još jednom smo pozvali na druženje u Beogradu članove Mense Srbije i njihove prijatelje. Naše okupljanje je trajalo od petka 17. avgusta do nedelje 19. avgusta 2007.

Program

Petak, 17. avgust:

18:30h  - Udruženje Novinara Srbije, Resavska 28/I:
Otvaranje skupa pozdravnim rečima domaćina i članova Predsedništva Mense, dodeljivanje nagrade pobedniku konkursa za dizajn web-sajta Mense.

19:00 h Predavanje  FORENZIČKA LINGVISTIKA, predavac: Lidija Nikolić
Forenzička lingvistika se u svetu koristi u rešavanju kriminalističkih slučajeva poslednjih dvadesetak godina. Ova metoda nezaobilazna je u radu policija Velike Britanije, Amerike, Nemačke, Holandije, Belgije... U Srbiji, bar do skora, niko se time nije bavio. Lidija Nikolić, postdiplomac i asistent na novopazarskom Internacionalnom
univerzitetu, odeljenja u Pančevu, inicijator je osnivanja forenzičke lingvistike u našoj zemlji.

Posle predavanja i diskusije sledilo je veče na Beer festu.

Subota, 18. avgust:

09:00 h Obilazak Skupštinskog kompleksa: Zgrada Predsednika republike (Novi dvor), Stari dvor, Skupština Srbije, "Savezna" Skupština, u pratnji stručnog vodica.

12:00 h Šetnja Botaničkom baštom (Takovska 43) sa stručnim vodičem.

13:30  15:30 h predložili smo zajednički ručak u izuzetno prijatnom okruženju restorana Daka, Đure Daničića 4, nedaleko od Botanicke bašte

16:00 do 19:00 karting na stazi Adakart na Ada Huji. Cena je 700 dinara po osobi za jednu vožnju sa merenjem vremena (turnir). Radi se o pravim, a ne električnim kartinzima. Staza je na otvorenom, neposredno pored Dunava. U kompleksu Adakarta se nalazi i kafic, odakle je zainteresovana publika mogla da pratiti turnir.

17:00  18:30 za sve one koji nisu skloni "ekstremnom sportu" kakav je karting, predložili smo vožnju po Savi brodićem koji polazi sa Dorćolskog keja. Vožnja je trajala 90 minuta i cena je bila 300 din. Polazilo se od SC 25. maj.

Nakon svega, veče uz Beer fest.

Nedelja, 19. avgust:

12h Poseta PTT muzeju, Palmotićeva 2

13h Okupljanje na Adi Ciganliji u prostoru za piknike

13  19h Roštilj, sportske aktivnosti u organizaciji Sport siga, društvene igre u organizaciji SIGre.

Za one koji nisu žurili ka svojim gradovima sledilo je još jedno veče na Beer festu.

Troškovi programa:
Subota  zajednički ručak: dogovorili smo lagani obrok u jednom od elitnijih beogradskih restorana,
po ceni od 500 din po osobi. Piće ne ulazi u tu cenu.
Karting: 700 dinara po osobi
Vožnja brodićem: 300 dinara po osobi

Obzirom da se u slučaju Skupštinskog kompleksa radilo o državnim institucijama najvišeg nivoa, sugerisali smo da odeću i obuću za ovu priliku posetioci prilagode tom nivou, tačnije, skrenuli smo pažnju da nije preporucljivo doći u šorcevima, prekratke suknjama, papučama i sl. U Skupštinama je bilo dozvoljeno fotografisanje, osim na nekoliko mesta, gde nam je bilo naznačeno da ne smemo slikati.

Mogućnost smeštaja:

Članovima kojima je trebao smeštaj u Beogradu preporučili smo hostele, koji se nalaze uglavnom u centralnim
zonama grada koje su mogli da odaberu na sajtovima Turističke organizacije Beograda ili http://www.hostels.com/en/yu.be.html i direktno putem interneta naprave rezervaciju.

Onima, kojima je draži smeštaj u hotelu, preporučili smo da mogu pogledati sajtove povoljnijih hotela u Boegradu: hotel Royal, hotel Slavija ili hotel Splendid koji se nalaze u užem gradskom jezgru, a cene se kreću oko 20-ak EUR po osobi u dvokrevetnoj sobi.


U nadi da smo se i ove godine lepo družili u Beogradu, srdačno vas pozdravljamo i nadamo se skorom videnju.

Koordinatori aktivnosti Mense u Beogradu

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić