Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

Dani Mense u Beogradu 2004

Pošto se ispostavilo da je festival BeerFest, koji se po drugi put održava u Beogradu, mamac za brojne članove Mense SCG ali i članove Mensi okolnih zemalja, rešili smo da se oprobamo kao domaćini, osmislivši program za dane vikenda.

Program

Subota, 21. avgust:
1) u 11.30 smo krenuli, bez odlaganja, sa obilaskom Beogradske tvrđave. Mesto okupljanja je bilo isped paviljona "Cvijeta Zuzoric" na Malom Kalemegdenu. Trajanje obilaska - oko sat i po.

Od stručnog vodiča, i naše članice, Mirej Popović smo saznali zašto se to mesto zove Mali Kalemegdan i kakva je razlika između Beogradske Tvrđave i Kalemegdana, gde su bili Kelti, a gde Rimljani, gde se se nalazio dvor Despota Stefana Lazarevića i kakva je bila signalizacija za opasnost iz vazduha za Beograđane iz 15. veka.

Kako je početna tačka sledeće aktivnosti bila na Zemunskom keju (pristan sa koga polazi brodić Turističke organizacije Beograda) zamolili smo sve Beograđane koji mogu da dođu kolima, da to i učine i da ih parkiraju negde u blizini zarad lakšeg prevoza našeg članstva na navedeno odredište

2) u 14h smo brodićem krenuli na turu plovidbe rekama Savom i Dunavom duž obala grada a naša Mirej je nastavila da nas upoznaje sa Beogradom.
Cena vožnje: 250 dinara.

Nedelja, 22. avgust:
3) Bilo je planirano okupljanje u 14h na roštiju i sportskim aktivnostima ("... molimo vas da ponesete nešto od sportske opreme, šta već volite da igrate, badminton, frizbi, lopte... sve. :) ...") na jednom lepom mestu uz reku (na Dunavskom Keju sa Dorćolske strane, kada krenete od sportskog centra "25. maj" ka Ušću, ka Brankovom mostu, prvo prolazite teniske terene, zatim spomenik vezan za bitku odbrane Beograda iz I Svetskog rata i onda dolazite na lepu čistinu gde se nalai i česma i klupice sa nekom vrstom improvizovanog stola, a nešto dalje se nalazi veliko drvo i debeli hlad. E tu smo mislili da ćemo biti :) Doduše u programu smo imali i najavu: U slučaju kiše javićemo gde ćemo ići.

U toku noći, iz subote na nedelju, oluja je natopila Beograd te smo učesnike našeg programa obavestili da je novo mesto dešavanja Marina St. Nikola, na Zemunskom keju.

Mogućnosti za smeštaj koje smo ponudili su bile:

Studentski dom "Kralj Aleksandar I" (nekada zvan i još uvek poznatiji kao "Lola"), sobe su sa sopstvenim kupatilom a cena je 10 Evra po osobi ako je soba dvokrevetna i 9 evra je po osobi ako je trokrevetna soba.
Lokacija - Bulevar Kralja Aleksandra I 75 (nekadašnji Bulevar Revolucije) kod Vukovog spomenika.

Dom učenika srednjih škola "Jelica Milovanović" - cena je 9 evra u višekrevetnim (do 8 kreveta) sobama sa spratnim toaletom (4 toaleta po spratu) i kupatilom (na spratu do 8 soba).
Ovaj dom se nalazi u Krunskoj 8 (nekadašnja ulica Proleterskih brigada), nedaleko od Savezne skupštine.


Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić