Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

HUMANITARNO PREDAVANJE NEMANJE ANTIĆA

Mensa Srbije organizuje za javnost humanitarno predavanje uspešnog biznismena i popularnog predavača biznis veština Nemanje Antića. Tema predavanja je  „Biznis motivacija i inteligencija“. Predavanje se održava 20. aprila u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5, Velika sala) sa početkom u 16h.

Nemanja će deliti svoje dragoceno finansijsko iskustvo i ulagačko znanje, pružajući vam vredne savete iz sveta ulaganja, plasiranja novca i biznisa, e-komerca, marketinga, motivacije, sveta. Ovo je prilika koju ne smete propustiti!

Nemanja će pričati o tajnama uspeha:

- Fokusiranost na posao kao ono glavno čime se bavim u životu, rezilijentnost na probleme u poslu i na privatne izazove, planiranje na dugi rok, ekonomsko obrazovanje, lično iskustvo u biznisu – početi mlad.

- Spremnosti na rizik.

- Preuzimanje velike odgovornosti.

- Inteligenicija i poslovanje.

- Motivacija i praktični primeri.

O predavaču: Nemanja Antić je dugogodišnji član Mense i istaknuti stručnjak sa bogatim iskustvom, impozantnom karijerom i sa obrazovanjem iz međunarodne ekonomije i spoljne trgovine sa prestižnog Ekonomskog fakulteta u Beogradu, te MBA diplomom iz finansija i računovodstva sa Šefildskog Univerziteta u Velikoj Britaniji. Kao priznati ekspert u svojoj oblasti poseduje i brokersku licencu  za trgovinu hartijama od vrednosti. Osnivač je i vlasnik kompanije Military Shop - prepoznatljive kompanija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom namenske i zaštitne odeće i opreme, sa prodatih preko 2 miliona artikala pojedinačnim kupcima.

Prijavite se na vreme i obezbedite svoje mesto!

Broj mesta je ograničen na 130. 

Zahvaljujući  Nemanji Antiću uz podršku  Kulturnog centra Novog Sada u prilici smo da sav prihod od prodaje ulaznica  namenimo Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu.

Cena ulaznice je 2000 RSD, neophodna je prijava unapred putem prijavne forme.

Cilj svratišta je da spreči i smanji negativne posledice koje deca trpe zbog načina života na koji su prinuđena, da uključi decu u obrazovni i zdravstveni sistem i obezbedi dostupnost drugih usluga u zajednici. 

Aktivnosti u okviru usluge Svratišta usmerene su ka zadovoljavanju osnovnih potreba i osiguranju bezbednog i prijatnog okruženja korisnika.

U toku 2023. godine uslugu Svratišta za decu i mlade u Novom Sadu je koristilo 538 korisnika i 769 puta je pružena individualna podrška u školovanju.

Na dnevnom nivou uslugu koristi između 40 i 50 korisnika. 

Pridružite nam se 20. aprila da zajedno saznamo mnogo toga o biznisu i ujedno pružimo podršku Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu!

*****

Mensi Srbije je dodeljena  plaketa „Top saradnik” Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine za pokazanu solidarnost i doprinos u stvaranju sigurnih rezervi krvi.

 

Prijava za lokalnu viber zajednicu

Ukoliko želite da budete informisani o dešavanjima u vašoj lokalnoj Mensi, možete se prijaviti za Mensinu lokalnu viber zajednicu preko linka koji se nalazi na dnu ovog teksta. Viber zajednica služi za jednosmernu komunikaciju, tj obaveštavanje članova o aktivnostima lokalne Mense.

Lokacija i radno vreme kancelarije:

Mensa Srbije, Bulevar oslobođenja 22, Novi Sad
Radno vreme kancelarije - svake srede i subote od 19 do 21h
Kontakt telefon u kancelariji Mense Srbije: 021/456-000

Kontakt:

Dunja Šašić - koordinator za Novi Sad
Sekretar kancelarije - Nikola Cvetković

*************

Prednovogodišnja žurka 2022.

Tradicionalna prednovogodišnja žurka Mensaša održava se u Novom Sadu, u našim prostorijama. Novu 2023. godinu smo čikali da dođe još 17. decembra 2022. uz dobro društvo, muziku, klopu i piće. Nekoliko godina je bila preskakana ova manifestacija zbog svima željno zaboravljene korone, te je ponovno okupljanje bilo prilika da se vide i ispričaju oni koji se davno nisu videli uživo, kao i da upoznamo neke nove članove koji su prvi put u "samo pametnom" društvu 
Organizacija događaja je bila na timu za koordinaciju Lokalne Mense Novog Sada uz svesrdnu pomoć predsedništva, našeg sekretara i volontera. 
Žurka je bila humanitarnog karaktera i prikupljali su se paketići za decu kojoj ćemo biti jedini Deda Mraz. Veliko srce Mensaša se pokazalo na delu. Jelka je bila premala da primi sve one divne paketiće koje smo prikupili. Decu smo obradovali u saradnji sa udruženjima NURDOR, Čep za hendikep, Društva za cerebralnu i dečju paralizu i Svratišta za decu ulice.
Novi Sad je divan grad i drago je da je ugostio Mensaše i iz drugih gradova Srbije. Jedva čekamo da se ponovo družimo čekajući sledeću godinu. Pre toga - pratite obaveštenja Mense Srbije, tu će se pojaviti još poziva za posetu i susrete u glavnom gradu Vojvodine!
*************

Testiranje IQ  

Testiranje IQ u Novom Sadu će biti održano u nedelju 16. oktobra 2022. u 2 termina od 12:00h i 13:30h na Prirodno-matematičkom fakultetu - Departman za matematiku i informatiku, Trg Dositeja Obradovića 4, Novi Sad.

Testiranju mogu pristupiti osobe koje nisu izlazile na naš test u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno tri pokušaja. Donja starosna granica je 17 godina.

Prijava i rezervacija mesta je obavezna putem prijavne forme.

Više informacija o tome kako se prijaviti naće ćete na ovom linku.

Ako ste zaposleni, cena testiranja je 1200 RSD.
Ako ste đaci, studenti, nezaposleni ili penzioneri, cena testiranja je 900 RSD.
Važno je da imate najmanje 17 godina i da u prethodnih godinu dana (ili tri puta u toku života) niste pristupali testiranju.

Na testiranje obavezno poneti identifikacioni dokument sa slikom i JMBG-om.

Vidimo se!  

*************

Obuka uživo: „Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom” (Iskustva sa Erasmus+ projekta Mense Srbije „Teachers for Gifted”)

Mensa Srbije je realizovala BESPLATNU obuku „Uvod u sticanje kompetencija za rad sa darovitom decom” (Iskustva sa Erasmus+ projekta Mense Srbije „Teachers for Gifted”).


Prisutne kolege dobiće uverenje o stručnom usavršavanju unutar ustanove.


Šta ćete naučiti na obuci?

Predavači ovom obukom žele da skrenu pažnju na skrivene darovite učenike. Ko su daroviti i kako se ponašaju? Po kojim karakteristikama ih možemo prepoznati? Zbog čega je uopšte važno da ih prepoznamo? Koje pristupe koriste u Švedskoj za rad sa darovitim učenicima? Šta se dešava ako propustimo da damo podršku darovitom učeniku?

Na ovoj obuci se neće govoriti o IOP-u, već će se ukazati na osobenosti i potrebe ove neobične dece i olakšati njihovo prepoznavanje.
Takođe, predstaviće se i projekat koji su članovi Mense Srbije, motivisani ličnim iskustvima, pokrenuli i sproveli u saradnji sa Mensom Švedske.

*************

Radionica: "Recept za inovativno preduzetništvo"

avgust 2022.

Mensa Srbije i Naučni centar za kreativni razvoj Ideall realizovali su projekat Inovativno preduzetništvo čiji je sponzor Gradska uprava za privredu Novog Sada.

Razmišljate o pokretanju svog biznisa? Ili samo želite da naučite nešto novo? Izaberite termin koji vam odgovara i prijavite se.

Cilj projekta je da steknete preduzetničke veštine, razvijete sposobnosti da aktivno učestvujete u društvu i upravljate sopstvenim životom i karijerom.

Realizovane su 3 radionice koje omogućuju da razvijete preduzetničke kompetencije i upoznaju polaznike sa 15 preuzetničkih kompetencija i alata za njihovo razvijanje, jačanje i primenu.

*************

Vreme je za Skupštinski vikend u Novom Sadu

27. i 28. novembar 2021.

Poštovani članovi, organizujemo veoma sadržajan vikend druženja sa Skupštinom Mense Srbije u Novom Sadu 27. i 28. novembra 2021.

Kako je Skupština Mense Srbije prilika da se vidimo, dogovaramo o radu i družimo, a ovo jesenje zasedanje je u Novom Sadu, organizovali smo gustu satnicu događaja celog vikenda.

Posetićemo Maticu Srpsku uz stručnog vodiča, obići ćemo, takođe uz stručno vođenje, i Galeriju Matice srpske. Videćemo nešto što retko gde može da se vidi - podvodne hodnike tvrđave. Dakle, zavirićemo malo i u tajne i neobične vojne galerije Petrovaradinske tvrđave. U Pozorištu mladih ćemo pogledati spektakl-predstavu "Tri musketara".

Sve ćemo to začiniti klopom i pićem i neformalnim druženjima.

Sve što treba da uradite je da se ulogujete svojim korisničkim imenom i lozinkom na ovaj sajt i popunite prijavnu formu sa detaljima i satnicom.

Vidimo se!

*************

Testiranje za članstvo u Mensi u Novom Sadu

17. oktobar 2021.

Još jedno uspešno testiranje za članstvo u Mensi Srbije održano je 17. oktobra 2021. godine. Tehnološki fakultet u Novom Sadu izašao nam je u susret i omogućio mnogim ljudima da provere svoj koeficijent inteligencije u njihovom amfiteatru. Medijsku podršku nam je, kao i uvek, pružio informativni portal „021”. Na testiranje je izašlo 78 kandidata, a uslov za članstvo steklo je više od 35%. Bravo Novosađanke i Novosađani i bravo svi koji ste toga dana dođli iz raznih krajeva Srbije da polažete baš u našem gradu.

*************

Proslava rođendana na naš način

3. oktobar 2021.

Povodom Dana inteligencije, rođendana Mense Srbije, održana je javna onlajn radionica za decu predškolce i njihove roditelje. Ovom prilikom smo razgovarali sa decom i roditeljima o važnom životnom dobu prelaska u školske klupe i na koji način je dobro i lako raditi sa decom na bezbolnoj promeni životne situacije.

Predstavljen je deo rada kroz program “Odrastalica” koji je baziran na kinestetičkom učenju – učenju celim telom. Pedagoški metod “Odrastalica” podržava Mensa Srbije kao zdrav i metodološki koristan način pripreme za školu. Deca su interaktivno učestovala jer je njihovoj generaciji potpuno prirodan rad i komunikacija putam ekrana, a roditelji su postavljali brojna pitanja.

Radionici su se priključili iz Novog Sada, Beograda, Pančeva, Sremskih Karlovaca, Kikinde, Vranja, Smedereva, ali i iz Bijeljine, Kelna, Berlina, Hildena i Ratingena. Radujemo se da smo tog 3. oktobra 2021. mogli da “ugostimo” decu i roditelje iz raznih krajeva i osnažimo ih na putu ka emotivnoj, socijalnoj, fizičkoj i intelektualnoj pripremi dece za školovanje. Radionicu su vodili Momčilo Stepanović, sam autor programa Odrastalica, koji je osim toga učitelj, osnivač udruženja Kreativni učitelji, autor mnogih seminara za usavršavanje nastave... i Dunja Šašić, licencirana realizatorka programa Odrastalica i autorka razvojno-kreativnih radionica Oblutak. Oboje članovi Mense Srbije. Do neke druge prilike i druženja preko online platformi!

*************

Uređenje prostora ispred Mense Srbije

Sređena zelena površina ispred NS kncelarije Mense Srbije

jun 2021.

Proteklih meseci smo se bavili uređivanjem prostora Mense Srbije. Sada prostor ispred Mense, na ponos svih nas, a uz pomoć JKP Put, JKP Čistoća i JPK Gradsko zelenilo odiše sjajem, urednošću i značajem kakav zaslužuje. Trudimo se i ovim potezom da doprinesemo boljitku društva.

Prostor ispred naših prostorija je asfaltiran.

Posađeni su drveće, cveće, živica.

Postavljene dve klupe.

Postavljene dve kante za sitno smeće.

Postavljeno svetlo ispred prostorija.

Popunjene betonske žardinjere biljkama.

Trudićemo se i dalje da sređujemo okoliš, a i enterijer.

Dobro došli u Mensu Srbije!

 

 

*************

Izložba dečijih radova u Mensi

Otvaranje izložbe radova dece nastalih na razvojno-kreativnim radionicama Oblutak (deca uzrasta od 3 do 6 god.) i u Oblutak kutku, kreativnim radionicama za decu nižeškolskog uzrasta.

Nakon dugogodišnje saradnje i podrške Mense Srbije razvojno-kreativnim radionicama Oblutak i višegodišnjeg upornog roditeljskog sakupljanja radova svoje dece, želimo da vam predstavimo naš trud i rad kroz ovu izložbu.

Na otvaranju će govoriti
Ana Karadžić, roditelj,
Aleksandra Borović, predsednica Mense Srbije i
Dunja Šašić, autorka i realizatorka radionica Oblutak i članica Mense Srbije

Otvaranje će upotpuniti nastup balerine Đine Sabo i četvorogodišnje balerinice Dunje.

1. jun 2019. u 17 sati, prostorije Mense Srbije, Bulevar oslobođenja 22, Novi Sad.

Ulaz je slobodan. Dobro nam došli!

************* 

Aktivnosti za decu

Projekat "Pametno čitanje" namenjen deci od 3 do 9 godina, koji je podržala Mensa Srbije realizovan je tokom leta u Novom Sadu.

 

Tribina "Daroviti i obrazovanje"

petak, 09. mart 2018. Master centar, od 13:00 do 16:00 h.

U saradnji sa Udruženjem vaspitača vojvodine i Nacionalnim centrom za talente, u okviru novosadskog sajma obrazovanja, Mensa Srbije je organizujovala tribinu "Daroviti i obrazovanje".  Cilj tribine je da se sa različitih pozicija, u okviru stručne javnosti, razmotri pitanje obrazovanja darovitih učenika, problemi sa kojima se suočavaju u svom školovanju i razvoju, izazovi sa kojima se njihovi edukatori susreću, kao i da se predlože neka praktična rešenja, proizašla iz istraživačkog rada, ali i prakse.

Pogledajte agendu tribine.

*************

Post skupštinska dešavanja u Novom Sadu

Prednovogodišnja žurka

Gde: Prostorije Mense Srbije u Novom Sadu, Bulevar oslobođenja 22

Kada: Subota, 03.12.2016. od 20h

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas i ove godine pozovemo na tradicionalnu novogodišnju žurku u organizaciji Lokalne Mense Novog Sada. Želja nam je da u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, uz hranu, piće i dobru muziku (KARAOKE - draga Sanja se odazvala pozivu :*), podelimo sa Vama utiske ove i planove za sledeću godinu.

Žurka će, kao i poslednjih par godina, biti humanitarnog karaktera. Ove godine smo odlučili da donacije budu odeća, obuća, igračke (oni će biti podeljeni štićenicima Sigurne dečije kuće - Centar za socijalni rad u Novom Sadu), pelene i novac za pelene (biće dodeljeni porodici Vučenov iz Sremskih Karlovaca: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:636906-TUGA-DO-NEBA-Milicu-izdalo-srce-ostalo-cetvoro-dece).

Dakle, odeća, obuća i igračke koje ste Vi i Vaša deca prerasli i ne koristite ih više, sigurno će usrećiti nekoga. Ukoliko ste planirali da donirate slatkiše, može i to, ali predlažemo da novac koji ste za to namenili iskoristite za kupovinu pelena ili da ga ubacite u kutiju namenjenu za kupovinu pelena za porodicu Vučenov - sigurni smo da će im ta pomoć mnogo značiti.

Milica Bošnjak Kiralj
Koordinator Mense Srbije za Novi Sad

*************

PREDAVANJE

"Jedan pogled na diplomatiju - zašto je poznavanje diplomatije važno članovima Mense"

Gde: Prostorije Mense Srbije u Novom Sadu, Bulevar oslobođenja 22

Kada: Nedelja, 04.12.2016. od 12h

Planirana tema o diplomatiji za članove Mense, zamišljena je kao predavanje u cilju upoznavanja članova sa osnovama diplomatije i podizanja njihovog interesovanja za aktivnosti u ovoj sferi međunarodnih i svih drugih društvenih odnosa. U ovom predavanju pažnja će biti na počecima diplomatije, diplomatskim školama i perspektivama razvoja diplomatskih odnosa. Težište će biti na još uvek aktuelnoj francuskoj školi diplomatije. Predvanje će se svakako dotaći i mogućnosti bavljenja ovom vrstom poslova, kako u srpskim tako i međunarodnim organizacijama i telima. Drugi cilj biće dovođenje u vezu diplomatij sa svakodnevnim životnim situacijama i rasvetljavanje učešća diplomatije u svakodnevnom životu.
Obzirom na lično iskustvo prisutnim članovima biće preneta zapažanja o diplomatskim odnosima tokom službovanja predavača u jednoj od zemalja na severu Afrike.

Predavač Miloš Đokić je penzionisani vojni pilot koji je tokom karijere službovao u Vojsci Srbije, Ministarstvu odbrane i kao Izaslanik odbrane Republike Srbije u inostranstvu. Tokom karijere završio je sve nivoe vojnog školovanja koje je krunisao Visokim studijama bezbednosti u Rimu. Nosilac je stručnog zvanja Master drugog stepena visokih studija evropske bezbednosti Univerziteta za strance u Peruđi. Član je Mense Srbije.

************* 

Program okupljanja IBD 2015

Program za delegate i članove inostranih Mensa.

Program namenjen članovima Mense Srbije i gostima je sledeći:

Četvrtak

01.10.

18

Predavanje: "Funkcionalno znanje, prioritet XXI veka", dr Ranko Rajović (Master centar)

20

Ice-breaker party (Master centar, Hajduk Veljkova 11)

Petak

02.10.

12

Prirodnjački muzej (Zavod za zaštitu prirode Vojvodine, Radnička 20a)

14

Spomen zbirka Pavla Beljanskog (Trg Galerija)

15

Galerija Matice Srpske (Trg Galerija)

16

Muzej Vojvodine (Dunavska 35 - 37)

18:30

Escape Room

20

Planetarijum (Petrovaradinska tvrđava)

22

Zajednička šetnja do centra, slikanje na mostu, odlazak u London Bar, Serbiš Pub...

Subota

03.10.

09

kafa na Petrovaradinskoj terasi

10

Muzej Grada Novog Sada (Petrovaradinska tvrđava)

10:45

Katakombe - podzemne vojne galerije (Ptrovaradinska tvrđava)

12

Radionice za decu u privatnoj Osnovnoj školi "Tvrđava" u Petrovaradinu

13

Manual Co - muzej zaboravljenih umetnosti

15:30

Escape Room

16

Laser Tag

16

Adrenalin park "Zemlja čuda" (Ćirila i Metodija 94)

18

Film o Mensi Srbije (hotel Park, bioskopska sala)

20

Gala večera (hotel Park, uplate se vrše u napred)

Nedelja

04.10.

11

kafa u centru grada

13

Bublle Football

15

Kolo za Ginisa (Novo naselje)

18

Štrand fest

22

Helsinki parti (tradicionalno, svi učesnici doniraju sredstva za piće)

Ukoliko želite da se prijavite za ovaj program, kontaktirajte nas na: nsprijave@mensa.rs

Organizacioni tim IBD 2015

Mensa Novog Sada u medijima

FOTO GALERIJA “148+”

Obaveštavamo sve članove Mense Srbije, sve ljubitelje fotografije u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji da će se u utorak, 21.04.2015., u 19 časova u novom galerijskom prostoru u gradu FOTO GALERIJI “148+” otvoriti završna izložba radova polaznika Višeg kursa fotografije FKV. Viši kurs je održan pod patronatom Foto saveza Srbije, a izložbu će otvoriti predsednik FSS Branislav Brkić, MFIAP i MF FSS.

Galerijski prostor je obezbeđen zahvaljujući saradnji Mense Srbije i Fotografskog kluba Vojvodina i nalazi se u sedištu Mense Srbije, na Bulevaru oslobođenja 22 u Novom Sadu.

Izložbu možete pogledati svakoga dana u periodu od 16 do 21 časa, do 28.04.2015.

Nadam se da ćemo se sresti na izložbi.

Srdačan pozdrav do skorog viđenja!

Za kandidate:

* Naredno redovno testiranje u Novom Sadu će biti u jesenjoj sezoni (oktobar - novembar). Vidimo se!

Za potencijalne članove:

* Više informacija o uplati članarine možete pronaći na ovoj stranici (klik na link).

Za članove:

Mesečno okupljanje članova LMNS je svake prve subote u mesecu (trenutno traje letnja pauza). Na sastancima članovi iznose predloge i polemiše se o mogućnostima realizacije. Sastanci su neformalnog tipa i svi predlozi su dobro došli. Vidimo se! :)

* Neke od tema o kojima smo razgovarali na prethodnom mesečnom sastanku možete videti klikom na link.

* Pokrenuta je nova inicijativa: Popusti za članove.

* Napravljena je I verzija lokalnog kalendara (klik na link). Sve sugestije i predlozi su dobro došli. :)

  

Tradicionalna prednovogodišnja humanitarna žurka

 

Dragi članovi i prijatelji Mense,
Veliko nam je zadovoljstvo da Vas i ove godine, po peti put do sada, pozovemo na tradicionalnu prednovogodišnju žurku u organizaciji Lokalne Mense Novog Sada. Želja nam je da u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, uz hranu, piće i dobru muziku, podelimo sa Vama utiske ove i planove za sledeću godinu.

Kao i prethodne dve godine, i ovog puta želimo da žurka ima humanitarni karakter, te molimo sve one koji budu dolazili da shodno svojim mogućnostima donesu slatkiše, igračke, odeću ili obuću za one o kojima se manje brine. Dakle, odeća i igračke koje ste Vi i Vaša deca prerasli i ne koristite ih više, sigurno će usrećiti nekoga. Plan je da sakupljeno bude donirano Sigurnoj dečijoj kući u Novom Sadu. 


Novogodišnja žurka će se održati u subotu, 13.12.2014. godine, u prostorijama Mense Srbije, na adresi: Bulevar oslobođenja 22, Novi Sad (iza bivše zgrade Lutrije), sa početkom u 21h.

Ukoliko imate nekih pitanja ili nedoumica možete se javiti Milici Bošnjak Kiralj na mejl: milica.bosnjak@mensa.rs.

Do skorog viđenja,
Srdačan pozdrav,

Mensa Novog Sada

Jubilej - 25 godina Mense u Srbiji

Poštovani članovi,

Sa velikom čašću vas obaveštavamo da Mensa ove godine slavi svoj jubilej, "25 godina postojanja Mense u Srbiji". Kako i dolikuje, proslavićemo ovaj jubilej u Novom Sadu poslednjeg vikenda oktobra. Da preciziramo, termin okupljanja je 24-26.10.2014. godine. Te nedelje je i skupština, pa će čak i deo troškova puta biti refundiran.

Naravno, kao i uvek dobrodošli su i gosti, te slobodno povedite porodicu i prijatelje. U nastavku ćete pronaći zanimljiv program i način prijave. Ovde je prikazan detaljan program, a u prijavnoj formi samo naslovi. Vidimo se!

 

 

Mensa Srbije na Festivalu nauke

Mensa Srbije će ove godine učestvovati na Festivalu nauke koji će se održati u centralnom univerzitetskom kampusu tokom 10. i 11. maja. Više informacija možete pronaći na stranici: http://www.festivalnauke.uns.ac.rs/2014/rs/program-radionice-sd-012.html.

Očekujemo da u što većem broju posetite naš štand tokom ta dva dana.

Vidimo se!

 

 

 

 

 

Testiranje za dobrovoljne davaoce krvi

U cilju podrške Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Mensa Srbije i sradnji sa Tehnološkim fakultetom organizuje BESPLATNO testiranje inteligencije za dobrovoljne davaoce krvi.

Testiranje će biti održano u Novom Sadu u nedelju, 23. februara 2014. godine, u terminu od 11h, u amfiteatru Tehnološkog fakulteta, Bulevar cara Lazara 1. Testiranju mogu pristupiti osobe koje donesu potvrdu da su krv dale u periodu od 01.10.2013. do 21.02.2014., pod uslovom da nisu rešavale naš test u prethodnih godinu dana i ne više od 3 puta u životu.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine (www.transfuzija.org.rs) se nalazi u Novom Sadu, Hajduk Veljkova 9a. Dobrovoljni davaoci krv mogu dati radnim danom u periodu 7-14h, prvog utorka u mesecu u periodu 7-18h i prve subote u mesecu u periodu 8-12h.

Za testiranje se možete prijaviti tako što ćete upisati vaše podatke u obrazac. Broj mesta je ograničen, pa molimo kandidate koji posle obavljene prijave odustanu od dolaska na testiranje iz bilo kog razloga, da nas o tome obaveste putem e-maila na: milica.bosnjak@mensa.rs.

Na testiranje OBAVEZNO ponesite neki dokument iz kog se može videti vaš JMBG (ličnu kartu, pasoš...) i potvrdu da ste dali krv u pomenutom periodu (01.10.2013 - 21.02.2014.).

 

Akcija davanja krvi - 18.02.2014.

Poštovani članovi Lokalne Mense Novog Sada,

Pozivamo vas da se pridružite akciji davanja krvi koja će se dogoditi u petak, 18.02.2014. u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu, Hajduk Veljkova 9a. Dovoljno je da se u periodu 9-13h pojavite u Zavodu gde će vas čekati naš član Zoran Đokić. U slučaju da imate neke nedoumice ili pitanja, Zoranu se možete obratiti na broj telefona: +381 63 7293 116.

Informacije o davalaštvu i samom zavodu možete pronaći na ovom linku: http://www.transfuzija.org.rs/.

U nadi da ćete se u što većem broju odazvati ovoj humanoj akciji, srdačno vas pozdravljam!

Milica Bošnjak
Koordinator Mense Srbije za Novi Sad
milica.bosnjak@mensa.rs

 

Predavanje sa temom "Upravljanje projektima po PMI metodologiji"

Poštovani članovi Lokalne Mense Novog Sada,

Pozivamo vas na predavanje sa temom "Upravljanje projektima po PMI metodologiji". Predavanje će se održati u prostorijama Mense Srbije (Bulevar oslobođenja 22) u subotu, 08.02.2014., sa početkom u 10.30h. Okvirno trajanje predavanja je 3 sata, uključujući pauzu od 20 minuta.

 

Predavač je Goran Vučetić koji se bavi upravljanjem projektima poslednjih 7 godina. Trenutno radi na poziciji Projekt Portfolio menadžera i osnovni posao mu je da obučava sve projekt menadžere u kompaniji i da konstantno unapređuje projektnu metodologiju. Završio je postdiplomske master studije iz upravljanja projektima na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a poseduje i sertifikat PMP dodeljen od Project Management Institute. Usput, Goran je član Mense Srbije i ntc:m sistema.

S obzirom da je broj mesta ograničen, molimo vas da potvrdite svoj dolazak na email adresu milica.bosnjak@mensa.rs.

Do skorog viđenja, srdačno vas pozdravljam!

Milica Bošnjak
Koordinator Mense Srbije za Novi Sad
milica.bosnjak@mensa.rs

 

 

Tradicionalna prednovogodišnja humanitarna žurka

Dragi članovi i prijatelji Mense,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas i ove godine pozovemo na tradicionalnu novogodišnju žurku u organizaciji Lokalne Mense Novog Sada. Želja nam je da u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, uz hranu, piće i dobru muziku, podelimo sa Vama utiske ove i planove za sledeću godinu.

Prošle godine je uvedena novina i žurka je postala humanitarnog karaktera. Naime, cilj je bio skupiti što više slatkiša i usrećiti što više dece iz Centra za socijalni rad i Svratišta za decu u Novom Sadu. I, uspeli smo skupiti zaista veliku količinu slatkiša i ostvariti zacrtani cilj.

 

 

 

Ove godine, cilj je postavljen malo više. Želimo da sakupimo što više odeće, igračaka i slatkiša za one koji to sebi ne mogu da priušte. Dakle, odeća i igračke koje ste Vi i Vaša deca prerasli i ne koristite ih više, sigurno će usrećiti nekoga. Novogodišnja žurka će se održati u subotu 28.12.2013. godine u prostorijama Mense Srbije u Novom Sadu, na adresi: Bulevar oslobođenja 22 (iza bivše zgrade Lutrije), sa početkom u 21h.

Ukoliko imate nekih pitanja ili nedoumica, ostajem na raspolaganju!

Do skorog viđenja, Srdačan pozdrav!

Milica Bošnjak, Koordinator Mense Srbije za Novi Sad
milica.bosnjak@mensa.rs

 

 

Pametni Deda Mraz

Ove godine je prvi put u našoj organizaciji organizovana dodela novogodišnjih paketića za klince i klinceze Mense. Organizovali smo im predstavicu i druženje sa Deda Mrazom,paketiće, fotografisanje, a na kraju i poklone iznenađenja. :)

Sjajno smo se proveli. Hvala svima koji su doprineli da se ovaj projekat ostvari i da sve bude baš kako smo i zamislili.

 

 

   

 

 

Izveštaj sa akcije davanja krvi:

21 naš član je dao krv 23.08.2013.!!! Svakako da je bilo još zainteresovanih koji su nedavno dali krv pa su bili onemogućeni da to učine ponovo (muškarci na svaka 3 meseca, žene na svaka 4 meseca).

Hvala, humani ljudi!!!

Narednu akciju možete očekivati krajem ove ili početkom sledeće godine.

Akcija davanja krvi - 23.08.2013.

Poštovani članovi Lokalne Mense Novog Sada,

Pozivamo vas da se pridružite akciji davanja krvi koja će se dogoditi u petak, 23.08.2013. u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu, Hajduk Veljkova 9a. Dovoljno je da se u periodu 9-12h pojavite u Zavodu gde će vas čekati naš član Zoran Đokić. U slučaju da imate neke nedoumice ili pitanja, Zoranu se možete obratiti na broj telefona: +381 63 7293116.

Informacije o davalaštvu i samom zavodu možete pronaći na ovom linku: http://www.transfuzija.org.rs/.

U nadi da ćete se u što većem broju odazvati ovoj humanoj akciji, srdačno vas pozdravljam!

Milica Bošnjak
Koordinator Mense Srbije za Novi Sad
milica.bosnjak@mensa.rs

Godišnjica Mense:

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na Godišnjicu Mense Srbije koja će se održati u periodu 26-28.04.2013. u Novom Sadu. Nadamo se da ćete učestvovati u ovoj manifestaciji jer je to način da steknete i proširite svoja poznanstva kako sa članovima iz Srbije, tako i sa članovima iz regiona.

Ukoliko članovima treba smeštaj u Novom Sadu tokom Godišnjice (petak-subota, subota-nedelja) mogu da se jave SIGHT koordinatoru (poslati mejl na: sight@mensa.rs), te se smeštaj može organizovati kod članova iz Novog Sada.

U cilju što bolje organizacije, molimo Vas da svoje prisustvo najavite tako što ćete mejl sa podacima o aktivnostima u kojima ćete učestvovati poslati na imejl: milica.bosnjak@mensa.rs.

Hvala Vam što ćete se prijaviti unapred!

Planirana Agenda izgleda ovako:

Petak:

 • 19-21h - Prijem novih članova - Prostorije Mense Srbije, Bulevar oslobođenja 22
 • 21h - Zajednički odlazak u grad

Subota:

 • 10.30-11.30h - Obilazak centra grada (uz profesionalnog vodiča) - Sastanak na Miletićevom trgu
 • 12-17h - Redovna Skupština Mense Srbije - Amfiteatar Tehnološkog fakulteta, Bulevar cara Lazara 1
 • 18h - Predavanje Foto SIGa (predavač Geza Farkaš - http://www.photogeza.com/) - Prostorije Mense Srbije, Bulevar oslobođenja 22
 • 21h - Zajednički odlazak u grad (svaki član ima 1 gratis piće na račun Mense Srbije)

Nedelja:

 • 10-12h - Sportske aktivnosti:
  • streličarstvo - 200 dinara/6 strela - Hornwerk 22, Petrovaradin
  • stoni tenis - 800 dinara/60 minuta (4 stola) - SK "Pardon", Momčila Tapavice 6 (sklonište)
  • laser tag - 350 dinara/(20 min. igre + 10 min. odmora)/osoba (više ljudi -> povoljniji uslovi) - Venizelusova 16
  • obilazak katakombi Petrovaradinske tvrđave - 350-500 dinara (u zavisnosti od broja ljudi)/60 min./osoba
 • 12h - Zajednički ručak - Restoran "Mali Niš", Fruškogorska 16 (svaki član ima gratis ručak na račun Mense Srbije - utvrđeni meni: 2 mrsne i 1 posna kombinacija jela)

Organizator zadržava pravo promene Agende.
Mensa Novog sada vas očekuje, biće nam veoma drago da vas ugostimo.

2011:

2010:

 • održana testiranja
 • organizovan trening-seminаr iz oblаsti nаlаženjа sredstаvа
 • orgаnizovаnа posetа Festivаlu nаuke
 • pokrenutа je "Mensаonicа" - korišćenje Mensinih prostorijа zа spremаnje ispitа (zа studente)
 • organizovana poseta petrovaradinskim tunelima
 • zajednička poseta Vinskog lavirinta
 • poseta Sajmu nauke
 • poseta manifestacije "Cinema City"
 • prednovogodišnja žurka

2009:

 • održana testiranja
 • učešće u organizaciji letnje škole za decu iz dijaspore u Sremskim Karlovcima

2008:

 • održana testiranja
 • obeležena godišnjica Mense
 • Mensina Letnja škola za decu iz dijaspore

2007:

 • održana testiranja
 • obeležena godišnjica Mense
 • suorganizacija "III šahovske olimpijade za decu" pod pokroviteljstvom Anatolija Karpova
 • Mensina Letnja škola za decu iz dijaspore(saradnja sa gimnazijom Isidora Sekulić i gradskom vladom)

Copyright © 1998-2024. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić