Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:
Provera da li je članstvo aktivno: Upit traje do 10 sec

SIG za muziku

SIG za muziku ima za cilj da okupi sve članove Mense koji ne mogu da žive bez muzike. Oni koji imaju talenta za pevanje ili umeju da sviraju neki istrument, okupljaće se u cilju unapređenja muzike kao takve kao i svojih muzičkih sposobnosti, širenja svog muzičkog znanja i svojih vidika. Koordinator SIG-a je to zamislio uz maksimalnu moguću toleranciju prema drugim članovima SIG-a kao i prema raznim žanrovima muzike (osim folka, a naročito turbo). Ostali članovi mogu da uživaju u javnim nastupima SIG-a. Dodatne aktivnosti bi bile i zajednički odlasci na koncerte i svirke, razmena nota, tablatura, tutorijala...

Komunikacija među članovima se vrši preko nekoliko kanala:

  • Ako ste punopravni član (uplaćena članarina za tekuću godinu) možete se prijaviti za članstvo u SIG-u automatski, preko opcije Moj profil u meniju sa leve strane
  • Imamo i stranicu na facebook-u koja služi za prezentovanje reprezentativnih slika i snimaka široj javnosti
  • kao i grupu koje je zatvorena samo za članove SIG-a, a služi za bržu komunikaciju među članovima (svaki član može predložiti pesmu koja će se pevati na nekom od sledećih okupljanja, kako bi ostali imali vremena da pronađu ili skinu akorde i uvežbaju prateće ili glavne vokale). U grupi se trenutno događa najviše aktivnosti vezano za SIG.
  • i podforum na koji se možete prijaviti ovde. Postove mogu da čitaju svi ulogovani članovi, a da šalju samo članovi prijavljeni na podforum. Prijavljuje se preko linka Korisničke grupe, nakon čega će vam admin dati pristup.

Članovi zainteresovani za oživljavanje SIGa mogu se javiti Nacionalnom SIG koordinatoru.


 

Dešavanja:

9.6.2014. Ipak je zgodniji termin ponedeljak, petkom je previše događaja u gradu i van njega, aktivnosti, muzičari su zauzeti tezgama a ostali izlascima :)

5.5.2014. Druženja u kancelariji sa ponedeljka premeštena na petak od 20-22h, zbog obaveza koordinatora, a i želje članova da ponekad posle muzike odemo zajedno u noćni život :)

31.1.2014. Najgori vremenski uslovi, tj. orkan, nas nije sprečio da napravimo super žurku! Nastupilo je 7-8 članova muzika SIG-a, sa raznovrsnim repertoarom: strane, domaće, francuske, španske pesme. I DJ Kec je bio odličan i jedva čekamo da celu organizaciju ponovimo :)

28.1.2014. Pripreme za "Dugo očekivanu Mensinu beogradsku žurku" su u punom jeku! Probe su malo češće nego ranije, jedva čekamo petak da pokažemo šta umemo :)

16.9.2013. Posle duže letnje pauze, krenula su redovna okupljanja u prostorijama. Uželeli smo se nekih novih pesama, i svaka ideja je dobrodošla, naravno ako se bar još par njih složi. Ambicija nam je da uvežbamo repertoar sa kojim bismo nastupali na nekim narednim Mensinim žurkama :)

20.7.2013. Desetak članova SIG-a uz tri gitare i (nećemo vam reći koliko) malo piva, kupljenog naravno pre 22h, provelo je ovo toplo letnje veče na Kališu uz muziku. Bilo je razne, ali su se posebno istakli blok domaće muzike, kao i blok soft metala, oba pretežno iz 80-tih :) Ima indicija da će se ovakvo veče ponoviti bar još par puta ako bude zdravlja i toplih letnjih dana.

1.7.2013. Muzika SIG će zvanično napraviti pauzu u okupljanjima u kancelariji u Beogradu do septembra. Nezvanično, kad god se nađe dovoljno članova (koji se izjasne na vreme na zidu facebook grupe pošto je to najbrži način), ako je loše vreme možemo da se nađemo u kancelariji i sviramo, ako je toplo možemo i u neki park na klupu, ponesemo gitare i druge instrumente, i šta kome treba za dobro raspoloženje :)

18.3.2013. Fajl sa tekstovima i akordima se polako popunjava, obnovili smo neke ranije otpevane pesme i ide nam sve bolje. Ovo veče je pretežno bilo posvećeno domaćoj muzici (Atomsko sklonište, Time, Oktobar 1864, Smak, Neverne bebe, VIA Talas...), a imali smo i gosta koji odlično svira blues na usnoj harmonici, pa je bilo i malo blues jam sessiona.

4.3.2013. Jedno od najboljih druženja do sada. Pojavilo se 5 gitara i još nekoliko pevača, isprobali smo gomilu pesama a dosta njih nam je i uspelo :) Na repertoaru je bilo sve od "Подмосковные вечера" do Iron maidena. Par snimaka i slika možete videti na facebook stranici SIG-a.

27.2.2013. Napravljen podforum SIG-a za muziku. Trenutno broj 17 članova koji međusobno raspravljaju o muzičkim ukusima i razmenjuju znanje i linkove.

11.2.2013. Zakazano pakovanje biltena i izbornog materijala je upalo u termin muzika SIG-a, ali to nas nije sprečilo da prvo slušamo dobru muziku, zatim i zapevamo, a bilo nas je i dovoljno da neko od nas svira gitaru dok drugi pevaju i lepe i pakuju koverte :)

4.2.2013. Postajemo sve aktivniji! :) U prostorijama nas je bilo preko deset, slušali smo raznu muziku, uz latino ritmove vežbali cha-cha-cha i rumbu, zatim uz Bill Halley-ja vežbali rock'n'roll vratolomije, setili se rođendana Alisa Kupera (i pomislili mu sve najbolje), pevali splet domaćih rok i pop pesama uz pesmarice i dve gitare, onda prešli na strani repertoar uz pomoć akorda i tekstova sa interneta, usput smo imali i goste koji su uživajući uz muziku složili pola puzzle-a koji danima stoji na stolu :) a imali smo i razmenu znanja (RZ) igranja lora. 

14.1.2013. Prvo okupljanje u novim prostorijama Mense proteklo je u dogovorima o daljem funkcionisanju u okviru redovnog termina. Koordinator je izložio svoje ideje za razne aktivnosti, koje su većinom prihvaćene, sa manjim ili većim oduševljenjem :) (ideja da će tu postojati i neki domaći zadaci se nekima svidela manje a nekima više :) ). Pošto smo u gostima imali psihologa za koga smo se iznenadili što nismo znali da je i muzičar iako se poznajemo godinama, bilo je i ozbiljnih rasprava na temu lečenja psihičkih bolesti muzičkom terapijom. Malo smo i slušali muziku sa YouTube i edukovali jedni druge. Veče se naravno završilo kao i obično, uz gitaru i pevanje. Jedva čekamo sledeći ponedeljak!

30.8.2012. Narednog četvrtka posle druženja u "Galeriji" ponovo smo se našli na Kališu, ovog puta pred malo širim auditorijumom :) a i prsti su nas posle tolike vežbe više slušali. Ovog puta setili smo se i da se slikamo (ako je malo mutno, krivo je pivo, bez kojeg se ne može) :)

23.8.2012. Inspirisani DM u BG a i zamoljeni od strane nekih članova da svirku ponovimo, preselili smo se za vreme druženja u Galeriji na Kališ, kod opservatorije, uz par piva naravno. Opet smo pretresli i domaći i strani repertoar, gitara je prelazila iz ruke u ruku pošto smo svi znali da odsviramo ponešto. Nadamo se da ćemo takvu akciju ponoviti još koji put, pošto se vrućina u prirodi mnogo lakše podnosi, a kamoli uz muziku.

19.8.2012. Dani Mense u Beogradu naravno nisu prošli bez angažovanja Muzika SIG-a. Koordinator SIG-a Sanja i menadžer za opremu Milan Furst poneli su gitare i debele sveske i par sati davali roštilju, društvenim igrama i druženju članova i njihovih gostiju muzičku podlogu. Bilo je tu pesama od '60-tih naovamo, na svim jezicima. Gitara je prelazila iz ruke u ruku, pokazalo se da dosta članova ima sluha, sve u svemu, po našem skromnom mišljenju, nismo se obrukali.

17.6.2012. Prva proba je prošla, rekli bismo, uspešno: pojavilo se nas troje - Sanja, koordinator SIG-a, vokal i pomalo klavijatura :), Nikola, gitara i vokal, i Milan, bubanj i gitara, probali smo nekoliko pesama, zaključili da nam ništa nije problem otpevati i odsvirati ali da je neophodno dogovoriti spisak pesama unapred da ne bismo na probi gubili vreme na dogovore i da bismo došli spremni.

13.6.2012. Zakazana je prva proba SIG-a, u subotu 16.6. u 18h u studiju WhiteRoom na Voždovcu. Ako ste zainteresovani da sviramo zajedno, javite se koordinatoru ili prijavite na listu.

Copyright © 1998-2022. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić