Korisničko ime:
Lozinka:

Registracija
Zaboravljeno:

Složeni um, za složeni svet!

Inspiracija mladima i napredak društva

Pre tridesetak godina svet je izgledao poprilično drugačije i teško da je tada iko znao kako će život izgledati na pragu treće decenije 21. veka, kojim ćemo se temama baviti i kako ćemo dalje napredovati.

Jedan od pojedinaca koji je svojim naučnim i primenjenim radom doprineo stvaranju globalnih vrednosti je Dr Howard Moskowitz, sedamdestepetogodišnji naučnik i vizionar koji nam u goste dolazi u februaru. Njegov rad ostavio je dubok trag u oblasti psiho-fizike, razumevanja kako ljudi reaguju na spoljne stimulanse i zašto različito rezonujemo. Danas je još teže predvideti kako će svet izgledati 2050. godine, ali sigurno je da kvalitetna znanja i bolje razumevanje ljudskog uma neće gubiti na značaju.

Moskowitz će nam na predavanju govoriti o nauci koja je u povoju, čiji je on pokretač, a bazira se na psiho-fizici. Ukratko, svaki ljudski organizam, pa i sva živa bića mogu se smatrati biohemijskim sklopom koji na spoljne nadražaje imaju određene reakcije, t.j. odgovore. Gde nastaju odgovori? Zašto se odgovori razlikuju?

Razumevanjem procesa koji se u dešavaju u situaciji interakcije spoljnog, fizičkog stimulansa i biohemijskog odgovora organizma, saznajemo mnogo jedni o drugima. Moskowitz smatra da je koren odgovora u genomu, pa se zbog toga i nova nauka naziva Genomika uma.

U zreloj fazi naučne i profesionalne karijere, Moskowitz je odlučio da sva svoja praktična znanja i metode sažme u jednu besplatnu aplikaciju nazvanu „Big Mind Learning App“, u prevodu „Aplikacija za učenje - Veliki mozak“. U vremenima kada pažnja i interesovanja mladih za učenjem opadaju, a veštačka inteligenicja napreduje, moramo se pozabaviti umnim razvojem mlađih generacija, a Moskowitzev rad i aplikacija upravo tome služe.

Stoga Mensa Srbije ima čast da vas pozove na zanimljivo i napredno predavanje, a posebno zato što se pokreće program obuke mladih za izradu istraživanja na bazi Genomike uma.

Kada: Ponedeljak, 4. februar 2019. od 18h

Gde: Novi Beograd, Svečana sala Zepter International, Bul. Mihajla Pupina 117

Predavanje je na engleskom jeziku, bez prevoda.

ULAZ SE NE PLAĆA.

Copyright © 1998-2019. Mensa Srbije
info@mensa.rs      design by Suzana Tomić